Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mænd vil have sex, kvinder vil hellere snakke

Kønnene er ikke så forskellige, når det kommer til, hvad der gør dem lykkelige – og så alligevel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mænd er mere til sex og internet end kvinder.

Det viser en megafonmåling, foretaget for TV 2 og Politiken, hvor deltagerne er blevet bedt om at sætte kryds ud for de ting, der giver dem størst glæde.

58 procent af mændene mener, at sex giver dem størst glæde i livet, kun 39 procent af kvinderne er enige.

»Det er ikke overraskende for mig, at der er flere mænd, der mener, at sex betyder mere for dem«, siger Kenneth Reinicke, mandeforsker på Roskilde Universitet.

LÆS ARTIKEL

Han mener, at flere mænd har et instrumentelt forhold til sex, og at deres humør derfor er mere påvirket af en tur på lagenerne.

Hvis sex betød det samme for mænd og kvinder, så kunne man jo godt forestille sig, at der var flere socialt marginaliserede mænd, som var prostituerede



»Det er meget interessant, at det næsten udelukkende er mænd, der køber sex. Hvis sex betød det samme for mænd og kvinder, kunne man godt forestille sig, at der var flere socialt marginaliserede mænd, som var prostituerede«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vigtigt at være potent
Også Karen Sjørup, kønsforsker på Roskilde Universitet, mener, at resultatet stemmer godt overens med ideen om, at mænd har en større seksualdrift end kvinder.

»Jeg tror i højere grad, at mænd søger bekræftelse gennem sex, og det gør kvinder ikke på samme måde. Det er meget vigtigt for en mand at være potent og præstere. For mænd er sex reelt et præstationsfelt, der bekræfter hans maskulinitet«, siger hun.

Karen Sjørup mener, at kvinder i langt højere grad fokuserer på nærheden og det at smelte sammen med et andet menneske end på selve præstationen.

Spil og porno
Et andet punkt, hvor de to køn adskiller sig markant, er, når det kommer til computere og internet – to ting, der ifølge Kenneth Reinicke kan have en vis kobling med det første punkt på listen.

50 procent af mændene mener, at computer og internet giver dem størst glæde i livet, kun 31 procent af kvinderne er enige.

»Man kan jo have sine ideer, hvis man skal lave en koblingen mellem sex og computeren. Jeg kan huske, at jeg for nogle år siden læste, at sex vist var det mest søgte ord på internettet«.

Ifølge mandeforskeren kan det også være andet end lidet blufærdige mænd og kvinder, der begejstrer mændene, når de sidder med den bærbare, nemlig spil.

»Der er helt sikkert flere nørdede mænd, der sidder og spiller alt muligt shit på nettet, end der er kvinder«, siger han.

»Jeg snakkede lige med en mand i går, der sagde, at det var skidesmart. Han købte alle sine ting på nettet, og dagen efter stod de foran hans hus. Den fascination af teknologi og computere har tiltalt mænd i langt større grad end kvinder«.

Overraskende stereotypt

På trods af, at det næppe kommer som nogen stor overraskelse, at de to køn er forskellige, er Karen Sjørup alligevel overrasket over, at der er så markante forskelle på nogle punkter, og at forskellene er så stereotype. »Eftersom vi lever et mere og mere ens liv, synes jeg, at det er en smule påfaldende, at der stadig er de her forskelle«. At 77 procent af kvinderne mener, at samvær med familien giver dem størst glæde i livet, og at kun 62 procent af mændene er enige, mener Kenneth Reinicke, at der er en god forklaring på. »Historisk set har kvinder også hentet mere af deres identitet i moderrollen og har fået skabt deres identitet i større grad gennem børnene«. At være noget for andre er der også en del flere kvinder, der har svaret, giver dem glæde. 50 procent af de kvinder, der har besvaret spørgeskemaet, har sat kryds ved, at de bliver lykkelige af at gøre noget for andre, hvorimod kun 40 procent af mændene har sat deres kryds her. »Det relationelle, det overrasker heller ikke. Man kan jo også se, at der er mange flere kvinder beskæftiget i erhverv, der har noget at gøre med at være noget for nogle andre«, siger Kenneth Reinicke. Og selv om ’mænd måske er fra Mars og kvinder fra Venus’, er vi enige om, hvad det vigtigste er: Både mænd og kvinder er enige om, at samvær med venner og familie er det, der ligger højest på listen over glæder i livet. Kenneth Reinicke mener da også, at man skal passe på med udelukkende at fokusere på forskellene mellem kønnene. »Når man fokuserer på køn, har vi en tendens til ofte at overdrive forskelle og underspille ligheder«, siger han.















Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden