Dansk gymnasieelev smadrer uerstattelig sten i det antikke Rom

Gymnasieelev anmeldt for hærværk. Kan se frem til erstatningskrav på tusindvis af kroner.

Danmark

En dansk gymnasieelev er blevet anmeldt for hærværk under en studietur i Rom, fordi han angiveligt med vilje smadrede en uerstattelig sten på den centrale plads i det antikke Rom, Forum Romanum.

Det skriver den italienske avisen La Repubblica ifølge tv2.dk.

Ifølge avisen løftede drengen en tung sten for at vise sig for sine venner, og lod den efterfølgende falde mod jorden, så den gik i stykker og samtidig ridsede en anden antik sten.

Stenen kan dateres tilbage til de første århundreder efter Kristi fødsel og er uvurderlig for Rom. Ifølge avisen har den danske gymnasieelev ødelagt for omkring 7.000 euro - cirka 52.000 danske kroner.

Han er blevet anmeldt for episoden.

Konsul bekræfter

Den danske konsul i Italien Dennis Blicher bekræfter avisens oplysninger over for tv2.dk, men har ikke yderligere kommentarer.

»Jeg kan bekræfte, at vi har ydet konsulær bistand til en person i forbindelse med Forum Romanum. Men desværre kan jeg ikke udtale mig i personsager«, siger Dennis Blicher.

Forum Romanum blev grundlagt mange 100 år før Kristus og var i cirka 1000 år centrum for det religiøse, politiske, juridiske og sociale liv i Romerriget.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce