Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

17-årig tiltalt for drabsforsøg mod jyske turister, der kørte forkert på Nørrebro

Jyske turister blev helt tilfældigt ofre for bandeopgør, da de forvildede sig ind på Nørrebro i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jyske turister blev ufrivilligt en del af bandekonflikten, da de lørdag 5. maj sidste år kørte ned ad en forkert gade på Nørrebro og blev overfaldet af en gruppe på 10-12 mænd.

Sådan præsenterer anklager Pernille Tychsen sagen mod den nu 17-årige ZB, som i dag sidder tiltalt i Københavns Byret for at have været med i gruppen.

»Vi vil bevise, at ZB deltog i overfaldet og stak offeret med en kniv. Og at det var med forsæt. Og at det skete som led i en bandekonflikt«, siger Tychsen under hendes præsentation af sagen.

To knivstik i brystet og et i ryggen ZB er tiltalt for at have slået to mænd flere gange i ansigtet og sparket dem på kroppen sammen med gruppen af mænd.

Derudover skal han have forsøgt at dræbe én af mændene, da ZB stak manden to gange med en kniv i brystet og én gang i ryggen.

De to mænd var en del af en gruppe på fire personer - tre mænd og en kvinde - fra Jylland, som var taget en weekend til København for at gå til koncert lørdag aften.

Kørte ned ad blind gade

I løbet af dagen kører de fire turister forkert på Nørrebro. Den sorte Mercedes kører ned ad den blinde Griffenfeldtsgade.

Men da kvartetten i bilen forsøger at vende om, bliver de overfaldet af de 10-12 mænd, som blandt andet kaster en cykel på bilen, før de hiver de to mænd - føreren og en medpassager - ud af bilen.

Derudover er ZB tiltalt for trusler mod en kriminalassistent og vidner - både direkte og til en socialrådgiver.

Selv nægter han sig skyldig i alle anklager, men erkender dog at have truet en kriminalassistent på den ungdomsinstitution, hvor ZB var anbragt.

I alt vil der i sagen blive afhørt omkring 20 vidner - heriblandt de fire turister. Forsvareren har indkaldt tre vidner.

Man forventer dom i sagen den 28. januar.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden