Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

17-årig nægter drabsforsøg på jyske turister: Jeg smed håndklæde fra frisøren hen til offeret

Tiltalt for drabsforsøg siger, han ledte efter sin firehjulede motorcykel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et tip om, hvor han kunne finde sin stjålne ATV, var grunden til, at en 17-årig tog ned til Folkets Park lørdag den 5. maj sidste år.

Ud over at finde ATV'en, der er en firehjulet motorcykel, så han ifølge sin egen forklaring også to mænd blive overfaldet af en masse mennesker. Det overfald er den 17-årige ZB nu tiltalt for i Københavns Byret.

»Jeg kommer ned til Folkets Park, hvor der er en masse tumult«, forklarer ZB mandag i retten.

»Jeg ser overfaldet, men lægger ikke mærke til det på den måde. Jeg fokuserer mest på min ATV, som holder der«, siger ZB.

Slag i ansigtet og spark på kroppen

ZB er tiltalt for at have slået to mænd flere gange i ansigtet og sparket dem på kroppen sammen med gruppen af mænd.

Derudover skal han have forsøgt at dræbe én af mændene, da ZB stak manden to gange med en kniv i brystet og én gang i ryggen.

De to mænd var en del af en gruppe på fire personer - tre mænd og en kvinde - fra Jylland, som var i København for at gå til koncert lørdag aften.

Men da kvartetten i løbet af dagen forvildede sig ned ad den blinde Griffenfeldtsgade på Nørrebro, blev de overfaldet af de 10-12 mænd, som blandt andet kastede en cykel på bilen, før de hev de to mænd - føreren og en medpassager - ud af bilen.

Men ZB deltog ifølge sin egen forklaring hverken i overfaldet eller førte kniven. Tværtimod forsøgte han at hjælpe kvartetten efter overfaldet.

»Han (offeret) sad med spredte ben på en trappesten. Jeg står ikke mere end en meter fra ham. Jeg tog håndklæder fra frisøren og smed dem ned til ham. Han tager dem«, forklarer ZB.

Det er netop den orange ATV, som ledte politiet på sporet af den 17-årige, som senere også er blevet genkendt af et vidne i en konfrontation. Det er ikke lykkedes politiet at finde frem til resten af gruppen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden