Indkvartering. Beslutningen om at indkvartere asylansøgere i den belastede bydel Vollsmose ved Odense har mødt stor kritik.
Foto: JONATHAN BJERG MØLLER (arkiv)

Indkvartering. Beslutningen om at indkvartere asylansøgere i den belastede bydel Vollsmose ved Odense har mødt stor kritik.

Danmark

Udlændingestyrelsen: Asylpresset er ekstraordinært stort lige nu

Det er en midlertidig løsning at indkvartere asylansøgere i Vollsmose, siger Udlændingestyrelsen.

Danmark

Det er en ganske usædvanlig løsning, når Udlændingestyrelsen nu vælger at indkvartere asylansøgere i Odense-bydelen Vollsmose.

Det erkender centerdirektør i Udlændingestyrelsen Anni Fode.

»Det er en usædvanlig, ren midlertidig løsning at indkvartere i Vollsmose«, siger hun om baggrunden for beslutningen.

LÆS OGSÅ

Ifølge Udlændingestyrelsen er det et ekstraordinært pres for at finde indkvarteringspladser, der fører til den ekstraordinære løsning

Børnefamilier fra Syrien
Indkvarteringen i Vollsmose skal først og fremmest anvendes til børnefamilier fra blandt andet det borgerkrigsramte Syrien, der ifølge styrelsen også i år udgør en af de større asylansøger-nationaliteter. Lige nu drejer det sig om cirka 500 mennesker.

Flere politikere har rettet kritik af beslutningen om at indkvartere asylansøgere et sted, der i kritikernes øjne er socialt belastet. Og Anni Fode forstår, at folk kan undre sig.

»Jeg har fuld forståelse for, at det opfattes som en usædvanlig disposition at indkvartere asylansøgere i et område med mange udlændinge«.

»Den midlertidige løsning er dog nødvendig i forhold til det pres, vi i øjeblikket er underlagt, blandt andet med et stigende antal asylansøgere og flere afviste asylansøgere i udsendelsesposition«, siger hun og tilføjer:

»Alternativet til den midlertidige indkvarteringsløsning i Vollsmose ville have været beboelse for børnefamilier under ringe vilkår og for en meget begrænset periode, der ville betyde nye flytninger for asylansøgerne«.

Informationsmøde med Røde Kors

Røde Kors vil sørge for undervisning, aktivering og sundhedsbehandling af de asylansøgere, der er indkvarteret i Vollsmose.

Udlændingestyrelsen vil sammen med Røde Kors nu tage skridt til at afholde et informationsmøde om indkvarteringen for beboerne i Vollsmose.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce