Omfanget af jødechikane skal undersøges

Borgerrådgiveren vil have undersøgt omfanget af diskrimination Nørrebros skoler.

Danmark

Mandag kom det frem, at jødiske børn på Rådmandsgades Skole på Nørrebro bliver chikaneret i så høj grad, at skolelederen har rådet forældre til at søge ud til skoler i andre bydele i København.

Siden har debatten om diskrimination i folkeskoler raset blandt befolkning og politikere. Og nu går Borgerrådgiveren i København - hovedstadens svar på en Ombudsmand - ind i sagen.

LÆS OGSÅ

Allerede i 2010 foretog Borgerrådgiveren en stor spørgeskemaundersøgelse om diskrimination blandt de københavnske folkeskoler.

»Svarene dengang pegede på, at flere af folkeskolerne mente, at der var behov for yderligere oplysning«, siger borgerrådgiver i Københavns Kommune Johan Busse til Ritzau.

»Og sagen i medierne har nu givet os anledning til at rette en forespørgsel til Børne- og Ungeforvaltningens direktion for at høre, hvordan de har fulgt op på rapporten fra 2010. Og høre, hvad deres indtryk af temaet diskrimination er«, siger han.

Ny undersøgelse kan være ubrugelig
Hvad der efterfølgende skal foretages i sagen, står endnu ikke klart.

»I første omgang vil vi afvente svaret på forespørgslen og se, hvad det giver anledning til. Men der er flere muligheder. En mulighed kunne være at gentage undersøgelsen fra 2010«, siger Johan Busse.

Han har givet Børne- og Ungeforvaltningen en svarfrist på fire uger. Og det kan betyde, at en ny undersøgelse kan vise sig ubrugelig.

»Vi kan se, at sagen har stor bevågenhed i pressen. Så det er muligt, at en eventuel undersøgelse fra vores side vil komme meget forsinket i forhold til de skridt, som politikerne tager nu«.

Ikke kun københavnerproblem

Hos Københavns Borgerrepræsentation hilser man Borgerrådgiverens initiativ velkommen.

»Det er glædeligt, at han går ind i sagen. Vi har enormt mange positive erfaringer med at få afdækket områder, hvor der kan være diskriminationstilfælde, af Borgerrådgiveren«, siger Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Kommune, Lars Aslan Rasmussen.

»Jeg så faktisk gerne, at det blev gjort på landsplan, for det er ikke kun et københavnerproblem«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce