Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klinikchef må ikke længere arbejde som psykiater

Klinikchef Lars Søndergård behandlede patienter med antipsykotisk medicin i alt for høje doser.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klinikchefen, der var ansvarlig for omfattende overmedicinering af patienterne på Psykiatrisk center Glostrup, er til fare for patientsikkerheden, mener Sundhedsstyrelsen, der derfor har frataget ham retten til at virke som psykiater og beklæde en overordnet stilling som læge.

Klinikchef Lars Søndergård blev fritaget for tjeneste i juni, efter at Politiken havde omtalt, hvordan patienterne blev behandlet med antipsykotisk medicin i alt for høje doser, ligesom Lars Søndergård med tvang anvendte det beroligende middel Midazolam til at bringe patienterne til ro med den risiko, at de fik respirationsstop.

LÆS OGSÅ

Sundhedsstyrelsen indledte en undersøgelse af klinikchefens og andre lægers arbejde og har med virkning fra den 31. januar besluttet at indskrænke Lars Søndergårds faglige virke.

'Samlet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at speciallæge Lars Søndergårds virksomhed som læge inden for psykiatrien (såvel, red.) som hans faglige ledelse inden for behandlingssektoren er til fare for patientsikkerheden', skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

'Både anvendelsen af usædvanligt høje doser af antipsykotiske lægemidler og anvendelsen af Midazolam har udgjort en forøget risiko for patienterne. Det har derfor været påkrævet, at speciallæge Lars Søndergård havde monitoreret kvaliteten af behandlingen og opstillet en systematisk kvalitetskontrol. Dette har imidlertid ikke fundet sted, hvorved patientsikkerheden er blevet bragt i fare'.

Skal fremover arbejde under andre lægers ledelse

Beslutningen betyder, at Lars Søndergård ikke kan 'virke selvstændigt som læge inden for det psykiatriske fagområde', ligesom han ikke kan 'beklæde en faglig overordnet stilling'.

Han kan godt fungere som underordnet læge på en afdeling, men i så fald skal arbejde ske under en overordnet læges ansvar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden