Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Region Hovedstaden fyrer overlæge for overmedicinering

Sag om overmedicinering af patienter koster klinikchef jobbet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overlæge Lars Søndergård bliver fyret fra sit job som klinikchef på Psykiatrisk Center Glostrup.

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen har frataget ham retten til at virke som selvstændig psykiater, fordi han vurderes at være til fare for patientsikkerheden.

»Lars Søndergård vil i dag blive kontaktet med henblik på en afskedigelsessag. Vi kan jo ikke have en overlæge i et speciale, som han ikke kan fungere i. Det siger sig selv«, siger Svend Hartlig, der som koncerndirektør i Region Hovedstaden har overtaget ansvaret for regionens psykiatriområde.

LÆS ARTIKEL

»Vi mener, at han har misligholdt sin kontrakt som overlæge. Derfor vil vi indlede afskedigelsessagen«.

Afgørelsen fra Sunhdedsstyrelsen betyder, at Lars Søndergård ikke kan fungere som selvstændig psykiatrer, og han kan heller ikke bestride en ledende funktion. Han kan dog godt fungere som læge under en anden overlæges ansvar, men det bliver der ikke tale om i Region Hovedstadens Psykiatri, siger Svend Hartling.

»Vi afskediger ham som overlæge, og så må han selv finde ud af, hvad han vil fremover«, siger Svend Hartling.

Medicin i alt for høje doser
Klinikchef Lars Søndergård blev fritaget for tjeneste i juni, efter at Politiken havde omtalt, hvordan patienterne blev behandlet med antipsykotisk medicin i alt for høje doser, ligesom Lars Søndergård med tvang anvendte det beroligende middel Midazolam til at bringe patienterne til ro med den risiko, at de fik respirationsstop.

Sundhedsstyrelsen indledte en undersøgelse af klinikchefens og andre lægers arbejde og har med virkning fra den 31. januar besluttet at indskrænke Lars Søndergårds faglige virke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden