Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

AFSKED. Mohammed Aslam (th.) kom i sin tid som beboerformand både i konflikt med boligselskabet, pressen og Socialdemokraterne.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

AFSKED. Mohammed Aslam (th.) kom i sin tid som beboerformand både i konflikt med boligselskabet, pressen og Socialdemokraterne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Omstridt ghettoformand trækker sig

Mohammed Aslam trækker sig som beboerformand i Mjølnerparken på Nørrebro.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 10 år stopper Mohammed Alsam som beboerformand i Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Ifølge Modkraft.dk havde Aslam udsigt til et mistillidsvotum fra boligområdets beboere. Men det afviser den nu tidligere beboerformand overfor politiken.dk.

»Det er min egen suveræne beslutning, som alle blev overraskede over. Det er endnu en løgnagtig beskyldning, at der skulle være et mistillidsvotum på vej«, siger Mohammed Aslam.

»Tvangsægteskab« Boligselskabet Lejerbo glæder sig over nyheden.

»Vi er meget lettede. Det er ikke en hemmelighed, at vi havde et meget anstrengt forhold til ham både på den administrative og politiske side i flere år. Det betyder forhåbentligt, at vi kan få et bedre samarbejde med beboerne fremover«, siger Jan Hyttel til Modkraft.dk.

Mohammed Aslam lægger da heller ikke skjul på uenighederne mellem ham og Lejerbo. Lejerbo administrerer Mjølnerparken og den tidligere beboerformand bruger ord som »tvangsægteskab« og »stavnbinding« om forholdet mellem afdelingen og selskabet.

Kontroversiel skikkelse

Mohammed Aslam er kendt i offentligheden fra diskussioner om integration og udsatte boligområder som Mjølnerparken, der står på den officielle ghettoliste. Han er desuden valgt til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne.

I 2011 kunne især Weekendavisen bringe flere kritiske artikler om beboerformanden. Avisen kunne på baggrund af interviews med over 40 kilder fra lokalmiljøet fortælle, at Mohammed Aslam blandt skulle have modarbejdet integrationsprojekter - særligt dem målrettet områdets kvinder - misbrugt kommunale midler og sat beboerdemokratiet ud af kraft.

Det skabte intern kritik blandt beboerne i Mjølnerparken, ligesom hans kreds hos Socialdemokraterne besluttede ikke at opstille ham til det kommende kommunalvalg i København.

Den dag i dag kalder Muhammad Aslam alle beskyldningerne for løgn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden