mastodont. 'Emma  Mærsk' blev bygget i 2006 og var dengang verdens største containerskib. Det måler 398 meter i længden og er 56 meter bredt.
Foto: Carsten Ingemann (arkiv)

mastodont. 'Emma Mærsk' blev bygget i 2006 og var dengang verdens største containerskib. Det måler 398 meter i længden og er 56 meter bredt.

Danmark

Kæmpe Mærsk-skib tager vand ind: Nu skal 13.500 containerne læsses af

Dykkere skal undersøge skroget på containerskibet Emma Mærsk, der natten til lørdag pludselig tog vand ind.

Danmark

Mærsk venter nu på en dykkerundersøgelse, der skal forklare, hvorfor maskinrummet på Mærsks gigantiske containerskib, 'Emma Mærsk', natten til lørdag pludselig begyndte at tage vand ind.

»Vi ved, at vandet kom ind via en sidepropelport. Om det skyldtes et fremmedobjekt som eksempelvis en bøje, eller om det skyldes noget andet, ved vi ikke endnu«, siger Mærsks pressechef, Michael Storgaard, til Ritzau.

»Men det er sådan noget, vi finder ud af ved at få nogle dykkere til stedet, der kan undersøge skibet«.

Skibet har et areal som fire fodboldbaner Uheldet skete, mens containerskibet, der har et areal svarende til fire fodboldbaner, var i færd med at passere Suezkanalen ved Egypten.

De omkring 13.500 containere på skibet, der ligger til kaj ved Suez Canal Container Terminal, skal nu læsses af. Mærsk vurderer, at aflæsningen vil tage to døgn.

Det danske skibsrederi er allerede i gang med at finde andre skibe, der kan slå et smut forbi kanalen og fragte containerne videre til Asien.

Mærks afviser, at skibet var i fare for at synke

Pressechef Michael Storgaard tør ikke give et bud på, hvornår det enorme skib igen er farbart.

»Men jeg vil lige sige for god ordens skyld, at skibet umiddelbart på intet tidspunkt var i fare for at synke«.

»Besætningen er 'sound and safe'. Vi tilbyder dem noget psykologhjælp, da der sikkert er nogle, der synes, det har været en lidt spændende oplevelse. Men de var aldrig i reel fare«, fortæller Michael Storgaard.

'Emma Mærsk', der er blandt verdens største containerskibe, foretog sin jomfrurejse fra Aarhus Havn 7. september i 2006. Skibet er bygget på Lindøværftet ved Munkebo på Fyn.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce