Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiker kræver svar om overvågning af patient efter dødsfald

»De røde lamper bør lyse«, siger psykiatriformand i Region Hovedstaden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den politiske formand for Region Hovedstaden (S), Vibeke Storm Rasmussen, bliver nu trukket ind i sagen om usædvanlige dødsfald på den lukkede psykiatriske afdeling ved Bispebjerg Hospital.

To patienter døde med et døgns mellemrum i januar, efter at de var blevet indlagt med psykoser. De fik begge antipsykotisk og beroligende medicin, selv om Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler denne kombination, da den øger risikoen for pludselig død.

LÆS OGSÅ

Den ene patient fik dagen inden sin død vejrtærkningsproblemer, og en urinprøve afslørede, at han havde taget metadon, til trods for at det ikke var ordineret. Metadon sløver og kan give vejrtrækningsproblemer hos personer, der ikke er vant til medicinen.

Et tilsyn hvert kvarter
Arly Eskildsen, formand for Region Hovedstadens Psykiatriudvalg, vil have Vibeke Storm Ramussen til skriftligt at gøre rede for, hvordan patienten blev overvåget, efter at han fik svært ved at trække vejret. Der var nemlig ikke fast vagt på patienten, i stedet blev der gennemført tilsyn hvert kvarter.

»De røde lamper bør lyse, når en psykiatrisk patient får problemer med vejrtrækningen og får andre somatiske problemer, samtidig med at han får medicin mod en psykose og har metadon i urinen«, siger Arly Eskildsen (SF) og fortsætter:

»Hvorfor fører det ikke til en mere intensiv overvågning af patienten? Hvorfor bliver han ikke overflyttet til en medicinsk afdeling, hvor de har den nødvendige ekspertise og kan have et totalt overblik over patientens ve og vel?«.

Nye problemer om natten

Et døgn inden sin død fik patienten meget svært ved at trække vejret. Han blev ifølge Psykiatrisk Center København tilset af en hjertelæge og en anæstesilæge, ligesom der blev gennemført forskellige undersøgelser af hans lunger, blod og hjerte.

LÆS OGSÅ

Senere samme dag fik han det bedre, men om natten fik han igen problemer med vejrtrækningen, hvilket fik personalet på afdelingen til at tilse ham hvert kvarter. Han blev tilset sidste gang klokken 7.15 om morgenen lørdag 19. janaur. Ti minutter senere fik han hjertestop og blev klokken 8.12 erklæret død.

Politiken.dk har endnu ikke fået en kommentar fra Vibeke Storm Rasmussen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden