Tidligere prostitueret: Forbud mod sexkøb er nødvendigt

Odile Poulsen, som tidligere var prostitueret, kalder et dansk forbud mod sexkøb en nødvendighed.

Danmark

Der er behov for kriminalisering af kunder, som køber sex i Danmark.

Det mener Odile Poulsen, som tidligere tjente penge ved at sælge sin krop til sex som prostitueret.

Forbud skal gøre det sværere at sælge sex Odile Poulsen mener, at et forbud vil begrænse det danske marked for prostitution, som på nuværende tidspunkt er, hvad hun kalder alt for fordelagtigt for folk, der vil tjene penge på prostitution.

»Presset på de prostituerede kvinder bliver for øjeblikket forøget i Danmark. Derfor håber jeg virkelig, at sexkøb også bliver kriminaliseret i Danmark. Det vil sende et vigtigt signal om, at samfundet skal beskytte kvinder, der er havnet i prostitution«, siger Odile Poulsen.

Svenske sexmarked rykker til Danmark
Både være- og rådgivningscentret Reden i København og Rigspolitiet oplyser, at der er kommet flere udenlandske prostituerede til Danmark, efter Sverige i 1999 gjorde det ulovligt at købe sex.

Hos Reden har 247 flere kvinder end året før henvendt sig for at få hjælp.

Odile Poulsen mener, at den svenske kriminalisering er en del af årsagen til, at flere sælger sex i Danmark.

Og hun kalder det indlysende, at bagmænd vælger de lande, hvor det er lettest at tjene penge på at sælge sex, og hvor der er færrest konsekvenser.

Penge styrer prostitution
Og netop pengene har enorm betydning i for både bagmænd og de kvinder, der prostituerer sig.

95-98 procent af de kvinder, der prostituerer sig, gør det, fordi de er i økonomisk nød.

Det forklarer Birgit Petersson, lektor og afdelingsleder for Medicinsk Kvinde- og Kønsforskning på Institut for Folkesundhedsvidenskab.

Odile Poulsen er helt enig i den betragtning.

Det er ofte penge, der motiverer kvinder til at begive sig ud i prostitution og penge, der får kvinderne til at blive ved med at prostituere sig, også selvom de gerne vil stoppe, forklarer hun.

Derfor er det også der, man må sætte ind, hvis man vil handlen med kvinder til livs, mener Odile.

»Det skal være rigtig, rigtig svært at lave penge på prostitution. Det skal være rigtig svært at tjene penge på andre mennesker, og det skal være rigtig, rigtig svært at tjene penge på at sælge sig selv. Og det vil blive konsekvensen af, at man gør det kriminelt at købe sex«, siger hun.

Behov for sociale tilbud
Odile understreger, at hun ikke mener, at en kriminalisering af kunderne alene løser prostitutionsproblemerne i Danmark.

En række sociale tilbud til kvinder i prostitution skal følge med en kriminalisering, mener Odile Poulsen, som selv kom ud af prostitutionen efter et langt forløb hos en psykiater.

»Jeg fik hos psykiateren formuleret, at jeg havde et seksuelt misbrug som barn. Herefter kunne jeg ikke længere lægge mig på lagnet«, forklarer hun.

»Langt de fleste psykologer kan man ikke få gratis hjælp til, hvis man ønsker at komme ud af prostitution. Og det er et problem. Det burde være gratis at gå i terapi«, siger Odile Poulsen

Hun er ikke i tvivl om, at det er netop socialhjælp, der hjælper kvinder ud af prostitution, uanset om sexkøb forbydes eller ej.

Forbud er vigtigt signal

Men forbud handler også om at sende et vigtigt signal til samfundet om, at alle er lige meget værd, mener Odile Poulsen.

»Når man gør en kvinde op i kroner og øre, midster hun sin menneskelige værdi. Med et forbud sender man et super vigtigt signal til samfundet om, at prostitution ikke er i orden«, siger hun og fortsætter:

»Der er en opfattelse af, at der er kvinder, man gifter sig med og dem, man knalder med. De prostituerede bliver betragtet som sådan en gruppe, man kan behandle anderledes end andre mennesker. Og det er forkert«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce