Forbud. Massagepigen Gina håber ikke, at der indføres forbud mod købesex. Det vil besværliggøre hendes forretning, og hun tvivler på, at det vil hjælpe handlede kvinder.
Foto: Lars Just

Forbud. Massagepigen Gina håber ikke, at der indføres forbud mod købesex. Det vil besværliggøre hendes forretning, og hun tvivler på, at det vil hjælpe handlede kvinder.

Danmark

Gina vil have lovlige kunder i sin seng

Gina har solgt sex i fem år. Hun er glad for sit job og tror ikke, at et forbud mod købesex vil hjælpe handlede kvinder.

Danmark

Den leopardprikkede madras er 4 meter lang og 2,5 meter bred.

Kassen i hvidmalet træ, som danner ramme om madrassen, er med sin højde på en halv meter så stor, at den skulle bygges i værelset. Det er på denne seng, Gina sælger sine varer - varer, som regeringen – måske – vil gøre det forbudt at købe.

Gina kalder sig massagepige, men sælger også sex. Det har hun gjort i fem år, og hun mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvordan hun tjener sine penge.

»Det er horribelt, at man vil gå ind og forbyde, hvad der sker mellem to voksne mennesker, der laver en aftale, som ingen andre bliver berørt af«, siger Gina som kalder det »grotesk«, at et forbud vil kriminalisere de samme ting, der foregår under optagelserne af en pornofilm.

Forbud er tæt på at blive droppet Regeringen har bedt Straffelovrådet om at vurdere et forbud mod købesex.

Ifølge Politikens oplysninger er konklusionen at fraråde et forbud.

LÆS MERE

Det står i kontrast til S og SF’s officielle holdning på området, hvilket gør det til et ømt punkt for regeringen, som forventes at offentliggøre sin linje i denne uge. I regeringsgrundlaget kaldes prostitution et »alvorligt socialt problem«, der kræver, at der sættes ind med en »forstærket indsats«.

Sådan ses der ikke på sagen fra sengen i det velopvarmede soveværelse. Ligesom den enorme sengeramme ikke passede ind gennem døren, så mener Gina ikke, at hun passer på de fordomme om den skrøbelige og sølle prostituerede, som bruges i argumenter for at forbyde køb af sex.

»Alle de der bokse, de gerne vil putte os i. Der tror jeg ikke, at jeg passer i en eneste af dem«, siger Gina.

Nysgerrig førte til prostitution
Hun er ikke blevet forsømt som barn, har ikke været offer for incest eller haft problemer med narkotika- eller alkoholmisbrug. Gina kom ind i branchen af nysgerrighed, og hun er glad for sit arbejde, på trods af hvad »hystaderne« i den offentlige debat mener at vide.

»De kommer ikke ud og taler med os, og vi er altså den største gruppe. Det er os på de ordnede etablerede steder, som selv har valgt det her«, siger Gina.

I en Megafon-måling foretaget 22. til 24. oktober i år svarer 60 procent af de 1.003 adspurgte nej til, at der skal indføres forbud mod købesex. 29 procent svarede ja.

DEBATINDLÆG

Ifølge Politikens oplysninger har der været en diskussion internt i regeringen om at gøre det ulovligt at købe sex, men ikke at sælge det.

Selv om Gina har sine tvivl om, hvordan sådan et forbud kunne opretholdes, vil det få konsekvenser for hendes forretning. Selv om næsten alle mændene er faste kunder, er Gina er ikke i tvivl om, at et forbud vil skræmme nogle af dem væk, af frygt for at deres besøg kunne ende med, at de bliver »jagtet ud med bukserne nede om knæene«.

Mindre arbejde er dog ikke den eneste grund til, at Gina synes dårligt om et forbud. Modstanden skyldes også, at det ikke nødvendigvis vil hjælpe dem, man sigter efter at hjælpe.

Det kunne være udenlandske handlede kvinder, som af bagmænd tvinges til prostitution. Hun mener, at et forbud blot vil tvinge bagmændene under jorden, og at det vil være værre for de handlede kvinder.

»I deres situation er det ikke prostitution, der er problemet, det er, at de er handlet. Det er det, der er deres primære problem. Det samme med narkoprostituerede. Hvis ikke de havde det narkomisbrug, ville de måske ikke være prostituerede«, siger Gina.

Gina: Jeg har en plan B - og C

Hun påpeger, at menneskehandel i forvejen er ulovligt, men at bagmændene alligevel tvinger udenlandske piger til Danmark. Derfor tvivler hun på, at endnu en lov skulle afskrække dem. Et forbud mod købesex vil ikke afskrække hende, om end hun udelukkende vil annoncere med massage og ikke sex. »Rent praktisk vil det betyde, at det bliver meget besværligt, men jeg har selvfølgelig en plan B. Jeg har også en plan C«, siger Gina.Gina er ikke massagepigens rigtige navn. Hendes identitet er kendt af redaktionen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce