Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skandinavisk pust blæser isnende kulde til Danmark

Hård nattefrost og snebyger. Sådan lyder vejrmenuen den kommende uge, der også byder på fygning til Bornholm.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Afkølede luftmasser sætter deres præg på ugens vejr, når kulden blæser ned over Danmark fra vores skandinaviske nabolande og fra områder, der ligger endnu længere nordpå.

Temperaturerne roder rundt i den kølige blå farve det meste af døgnet, og nattefrosten dykker helt ned til 10 minusgrader nogle steder i landet.

Og ikke nok med det. Tirsdag og onsdag falder der sne ved områderne omkring Østersøen, især på Bornholm, og klippeøen bør nok også forberede sig på en omgang blæsende snefygning.

»Kold luft fra nordøst. Det må være overskriften for den kommende uge«, fortæller vagthavende meteorolog Tine Zeuthen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tidligt mandag morgen.

Interessant meteorologisk døgn Hun siger, at de næste 24 timer bliver de mest interessante rent meteorologisk, fordi der kommer til at ske en hel del.

»I det kommende døgns tid skal vi have nogle fronter ned over os nordfra. I aften og i nat bliver nedbøren en overgang mere vedvarende med regn, slud og stedvis sne«, fortæller Tine Zeuthen og fortsætter:

»Herefter får vi en kold nordøstlig strømning, i første omgang forholdsvist kraftig. Især ved Østersøen kan der komme snebyger tirsdag og onsdag. På Bornholm måske endda en del snebyger, og her er risiko for snefygning på grund af en kraftige blæst«.

Risiko for 10 graders frost

Der er dog også lyspunkter de kommende dage, lyder det.

»I løbet af ugen er der også efterhånden mulighed for at få solen at se. Og der kommer færre byger, og vinden aftager. Men det betyder også, at temperaturen om natten falder, så vi kommer ned på fem til 10 graders frost«, siger DMI-meteorologen.

Dagtemperaturerne kommer kun op og snuser til frysepunktet, lyder det. Så selvom der blot er 10 dage til, at den første forårsmåned begynder, virker den lunere årstid stadig et stykke væk.

LÆS OGSÅ

»Vi er ikke færdige med vinteren endnu. Især om natten bliver det rigtigt, rigtigt koldt. Men vi begynder i dagtimerne at kunne mærke, at solen varmer lidt. Så det går mod lysere tider, og temperaturerne begynder efterhånden at stige lidt«, siger Tine Zeuthen.

Den kolde, nordøstlige strømning, som suser ned over Danmark de kommende dage, gør sig gældende over en stor del af resten af Europa. Så der er ikke mange europæiske rejsedestinationer i nærheden, hvor man kan tage til for at få forårsfornemmelser.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden