Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Historier fra bordellet: »Jeg kunne næsten ikke klare mere«

Politiken.dk har været på besøg på et bordel. Læs om kvindernes dårligste oplevelse.

Danmark

Celine: »Vi havde lukket huset ned efter aftenvagten, og telefondamen Marianne ville give mig et lift mod byen. Pludselig kommer der sådan tre indvandrerdrenge, og spørger, om vi har lukket. Ja, siger vi. De stiller sig helt vildt tæt på mig og spørger: »er det dig, der har været på arbejde?«

»Ej, det er det ikke«, siger jeg. De blev ved i dén dur. Det var ubehageligt, fordi jeg ikke vidste, hvad de ville. De var flere end os, og jeg følte mig meget sårbar, for jeg stod der i mit eget tøj og var på vej hjem. Det er den eneste gang, jeg har følt mig utryg«.

Loa:
»Jeg har i en periode været rigtig paranoid over, at mine kunder ville komme hen til mig, hvis de mødte mig i byen. Hvis jeg skulle noget sammen med min familie for eksempel, eller på Roskilde Festival eller i byen. Jeg var bange for, at der lige pludselig ville komme én og siger: »Hey, dig kender jeg«. Det ville være det værste, der kunne ske«.

»På et tidspunkt kunne jeg næsten ikke klare mere, men samtidig ville jeg ikke stoppe i branchen på grund af det. Så sagde jeg til mig selv: okay, lad nu være med at være så paranoid. Der er jo ikke nogen, der skyder sig selv i foden og siger: “hey, det er min kone her, har jeg ikke mødt dig på bordellet?«.

Camilla:
»Det værste er, hvordan min ekskæreste har brugt mit arbejde mod mig. Oprindeligt var han min kunde, men vi blev kærester, og efter nogle år begyndte han at nedgøre mig, fordi jeg blev ved med at være pige. Han opdrog mig til kun at opføre mig som 'luder' privat. Han kaldte mig for luder konstant, og jeg fik at vide, at det er det, jeg er - og kun dét«.

»Men pengene kunne han fandme godt bruge, og det var fedt at have en luder i sengen derhjemme. Han så mig kun som dét, som pengemaskine - og ikke som mor, datter, studerende og alle de andre ting, jeg også er. Generelt mente han, at alle kællinger er ludere, som han sagde. Han fortalte mig, at jeg er beskidt, og da jeg til sidst ikke ville have sex med ham mere, da jeg begyndte at gemme mine penge, så blev han voldelig«.

Adriana:

»Det værste er ikke mit arbejde, og det er heller ikke kvinderne, jeg arbejder sammen med. Det er heller ikke mændene, der kommer, for det kan jeg forholde mig til. Det værste er samfundets syn på os, der arbejder med det her«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce