Tilbage. Lars Hedegaard viste sig i går for første gang offentligt efter attentatforsøget 5. februar.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Tilbage. Lars Hedegaard viste sig i går for første gang offentligt efter attentatforsøget 5. februar.

Danmark

Hedegaard i Wall Street Journal: Jeg vil ikke tie

Jeg er ikke racist, skriver Lars Hedegaard i den amerikanske avis, hvor han fortæller om attentatforsøget.

Danmark

Den islamkritiske debattør og næstformand i Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, har skrevet et indlæg i den amerikanske avis The Wall Street Journal, der blev trykt i avisen i går.

Hedegaard fortæller under overskriften 'Attentatmanden ved døren' om sin oplevelse 5. februar, hvor en mand klædt i postjakke skød forbi debattørens hoved og stak af efter håndgemæng.

LÆS OGSÅ The Assasin at the Door(Eksternt link på engelsk)

Motivet er fortsat uklart, men alle mener, at det er politisk, skriver Hedegaard:

»Nogle mennesker kan ikke lide, hvad jeg har sagt eller skrevet i de seneste år, og de ønsker at lukke munden på mig«, lyder det fra Hedegaard i Wall Street Journal.

Er ikke racister
Han fortæller de amerikanske læsere, at han i årevis har været fortaler for ytringsfriheden, og at han er en bramfri kritiker af islamisme og forsøg på at indføre sharia i Danmark og Vesten.

Og at han og hans svenske kollega Ingrid Carlqvist grundet deres udgivelser er blevet kaldt racister:

»Det er vi ikke. Vi insisterer ganske enkelt på vores ret til at forsvare frihed, demokrati, retssamfundet og individuel og seksuel frihed. Vi insisterer også på vores ret til at kritisere religiøse fanatikere af enhver slags, der forsøger at gennemtvinge teokratiske love og skikke på frie samfund«.

Svenske medier tvivler på episoden

Hedegaard sender en bredside mod venstreorienterede, som, han mener, er alt for blødsødne med hensyn til blandt andet »hellige mænd, der ønsker utro kvinder stenet til døde«.

Samtidig får også de svenske medier, som han kalder de formentlig mest politisk korrekte i den vestlige verden, en bredside:

»De svenske medier har antydet, at jeg enten selv har fundet på hændelsen for at fremstå som en martyr, eller de har været skuffede over, at pakkeposten ikke ramte bedre«, skriver Hedegaard.

LÆS OGSÅ

Uanset hvad så har gerningsmanden i den røde postjakke ikke haft nogen succes med at få lukket munden på 70-årige Lars Hedegaard, der nu lever et hemmeligt sted under politibeskyttelse.

»Jeg står fast på ikke at lade mig tie. Jeg nægter at leve i en verden, der er styret af pistoler«, slår Hedegaard fast.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce