Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Epilog: Er sex det mest kostbare, man kan købe?

I ni måneder fulgte vi en gruppe prostituerede. Hør hvordan det går dem i dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er gået ni måneder siden den eftermiddag i maj, hvor jeg ringede på døren til Bordellet for første gang.

Jeg har været på arbejde med pigerne på alle døgnets timer. Vi har spist morgenmad, aftensmad og natmad sammen. Det blev sommer, og der blev langt mellem kunderne. Vi har set tv, læst dameblade og hørt salsamusik for fuld skrue.

Da det blev jul på Bordellet, købte Maria gaver til alle kvinder. Juledekorationer blev sat frem på værelserne (en enkelt blev stjålet af en kunde), og nogle af pigerne kom på arbejde forklædt som nissepiger.

Nu er det februar, og det lille messingskilt, der hang under ringeklokken i foråret, er forsvundet. » Sex is one of the most beautiful, wholesome and natural things that money can buy«, stod der.

Skøge har taget det ned. Det er ligesom med billeder, siger hun. Når de har hængt for længe det samme sted, holder man op med at betragte dem med den opmærksomhed, de fortjener.

Konkurrencen stiger Citatet på skiltet stammer i øvrigt fra den amerikanske bestsellerforfatter Tom Clancy, men efter ni måneder på bordellet ved jeg stadig ikke, om jeg er enig med ham.

Er sex noget smukt og særligt, når det er til salg? Skal det absolut være noget særligt?

For kvinderne på bordellet behøver det ikke. De fleste er drevet af nysgerrighed og seksuelle fantasier, da de begynder i branchen. Pengene og det intime fællesskab med de andre kvinder giver dem lyst til at fortsætte.

En anden ting, de fleste har til fælles, er frygten for at lade mænd komme tæt på, frygten for at blive såret.I løbet af de seneste måneder er tre nye kvinder begyndt at arbejde på Bordellet. Samtidig er intrigerne taget til. Ting forsvinder, og bagtaleriet blomstrer.

Sådan er det typisk om vinteren og i de stille sommermåneder, når indtjeningen daler, og nogle bliver jaloux på dem, der tjener bedst. I køkkenet hænger nu en seddel, der opfordrer til god tone blandt pigerne. Ellers er det meste ved det gamle. Kvinderne blev glade over justitsministerens beslutning om at droppe kundekriminaliseringen.

En gang pige, altid pige

Celine har fået taget billeder til sin profil på Bordellets hjemmeside.

Hun har haft 11 kunder på én vagt og er begyndt at tale som en, der ved, hvad hun snakker om.

LÆS CELINES HISTORIE

Skøge har sagt sin faste mandagsvagt op. Nu arbejder hun kun en gang om ugen og nyder at sove længe mandag morgen.

LÆS SKØGES HISTORIE

Loa har besluttet sig for at holde ferie i nogle uger. Hun vil tage ud at rejse og tænke over, hvilken uddannelse hun skal søge ind på til sommer.

LÆS LOAS HISTORIE

Maria overvejer at overdrage ansvaret for huset til en af de andre kvinder. Hun vil beholde sin ugentlige vagt og begynde at læse igen til sommer.

LÆS MARIAS HISTORIE

Camilla har afbrudt al kontakt til sin voldelige ekskæreste.

LÆS CAMILLAS HISTORIE

Adriana kæmper stadig med sit speciale. Hun har en aftale med en journalist fra DR, som vil lave et indslag om hende.

»Én gang pige, altid pige - og kun dét«, siger hun. »Sådan tænker folk. Men jeg vil gerne fortælle, at vi også er så meget andet«.

LÆS ADRIANAS HISTORIE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden