Konfrontation. Højreorienteret demonstration imod chikane af jøder på Nørrebro har fået den yderste venstrefløj på gaden.
Foto: Jacob Ehrbahn

Konfrontation. Højreorienteret demonstration imod chikane af jøder på Nørrebro har fået den yderste venstrefløj på gaden.

Danmark

Politiet anholder 30 efter urolig demonstration

Den yderste venstre- og højrefløj går på gaden i det indre København.

Danmark

Politiet har anholdt 30 demonstranter i forbindelse med en venstreradikal demonstration i det indre København.

De har deltaget i en demonstration arrangeret af Antifascistisk Aktion (AFA), der går på gaden imod den anti-muslimske organisation Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD).

For kort tid siden opløste politiet AFA's demonstration, som et par hundrede sortklædte aktivister deltog i. Demonstranterne affyrede romerlys og kanonslag, mens de råbte »Ingen racister i vores gader!«

De 30 anholdte sidder på række i Vendersgade, der ligger parallelt med Frederiksborggade, hvor den venstreradikale demonstration blev opløst.

SIAD demonstrerer ved Søtorvet, hvor omkring 20 personer er dukket op. Politiet har afspærret både Dronning Louises Bro og Frederiksborggade for at holde grupperne væk fra hinanden.

Anledningen til den anti-muslimske demonstration er, at der i slutningen af januar kørte mediehistorier om chikane af jøder på Nørrebro fra borgere med mellemøstlig baggrund.

Ifølge SIAD's hjemmeside ville de medbringe bannere med tekster som »Muslimer skal ikke bestemme hvem der skal bo i Danmark«.

Ifølge politiken.dk's fotograf er der dog ingen bannere til stede ved den højreorienterede demonstration.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden