Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Moddemo, De venstreorienterede demonstranter samles i krydset ved Nørre Farimagsgade og Gyldenløvesgade, der ligger få gader væk fra Søtorvet, hvor SIAD's demonstration ender.
Foto: Jacob Ehrbahn

Moddemo, De venstreorienterede demonstranter samles i krydset ved Nørre Farimagsgade og Gyldenløvesgade, der ligger få gader væk fra Søtorvet, hvor SIAD's demonstration ender.

Danmark

Anti-muslimer marcherer i dag i København

Politiet ruster sig til sammenstød mellem venstreradikale og antimuslimer.

Danmark

I dag vil op mod 100 højreorienterede anti-muslimer demonstrere i det indre København.

Demonstrationen begynder kl. 11.00 og er arrangeret af foreningen Stop islamiseringen af Danmark (SIAD). Foreningen er kendt som stærkt kritisk overfor muslimske indvandrere og er blandt de toneangivende aktører på den yderste højrefløj.

Anledningen til demonstrationen er, at der i slutningen af januar kørte mediehistorier om chikane af jøder på Nørrebro fra borgere med mellemøstlig baggrund.

Ifølge SIAD's hjemmeside vil de medbringe bannere med tekster som »Muslimer skal ikke bestemme hvem der skal bo i Danmark«.

Politi til stede Københavns Politi oplyser, at demonstrationen er anmeldt og starter ved Søtorvet, der ligger lige ved grænsen til indre Nørrebro.

»Vi skal sikre, at de kan demonstrere, og vi indsætter det nødvendige antal politi for at sikre, at det sker med så lidt gene for byen som muligt«, oplyser pressemedarbejder Henrik Jakobsen fra Københavns Politi.

Allerede halvanden timen inden SIAD-demonstrationen holder der flere politivogne på Dronning Louises Bro.

Fremmødet er normalt ikke det største ved SIAD's demonstrationer, og på deres hjemmeside skriver de, at det forventes, at mellem 50 og 100 personer vil deltage.

Moddemonstrationer fra venstrefløjen
Anti-muslimernes aktivitet har fået den venstreradikale gruppe Antifascistisk Aktion (AFA) til at planlægge en såkaldt moddemonstration mod SIAD i dag kl. 10.

På Facebook er over 1.200 personer tilmeldt demonstrationen under overskriften »Ingen racister på Nørrebro!«.

»Vi går på gaden for at vise, at vi er mange, der ønsker et Nørrebro - et København - hvor alle etniske og religiøse grupper kan leve side om side. Jødiske børn skal ikke stå til regnskab for den israelske besættelsesmagts forbrydelser, ligesom palæstinensiske børn skal ikke være mål for hadefulde racisters propaganda«, skriver AFA i indkaldelsen til demonstrationen.

De venstreorienterede demonstranter samles i krydset ved Nørre Farimagsgade og Gyldenløvesgade, der ligger få gader væk fra Søtorvet, hvor SIAD's demonstration ender.

Provokerende aktioner

SIAD har tidligere stået bag opsigtsvækkende demonstrationer mod islam. I marts 2012 måtte Østjylland Politi indkalde det største beredskab nogensinde, da SIAD sammen med ligesindede grupper fra resten af Europa demonstrerede mod islam.

Den demonstration blev mødt af moddemonstrationer fra venstrefløjen i Aarhus.

I forbindelse med julens diskussion om juletræer i Kokkedal planlagde SIAD også, at lufte fanerne med demonstrationer i området. Men da juletræet alligevel kom til Kokkedal, valgte de at aflyse demonstrationen, ligesom AFA aflyste en planlagt moddemonstration.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce