Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet vil fængsle svensker for vold mod betjente ved demo

En 19-årig svensker skal fremstilles i grundlovsforhør efter at have kastet kanonslag mod politiet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en ung svensk mand, der gik voldsomst til værks, da han sammen med en gruppe andre aktivister forsøgte at overdøve en islamkritisk demonstration, der blev afholdt til formiddag i København.

For mens 32 andre aktivister er blevet løsladt, må han som den eneste tilbringe natten i en celle og forberede sig på at møde en dommer i Københavns Dommervagt i løbet af i morgen.

»Alle er løsladt på nær en, som vil blive fremstillet for vold mod tjenestemand. Det er en 19-årig svensk mand. Han bor i Sverige. Han har kastet med kanonslag mod politiet. Det har han gjort fem gange, og det har vist sig, at han er tæt på at ramme politiet. Men der er ikke nogen, der er kommet til skade«, siger den centrale efterforskningsleder Sajjad Haider, Københavns Politi.

Sigtes for fire forhold

Kampklædt politi anholdt til formiddag de 33 aktivister i Vendersgade og tilstødende gader i nærheden af den anmeldte demonstration, der blev holdt af den islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Danmark.

De 33 personer, der blev anholdt, blev blandt andet taget med på stationen, fordi de ikke efterkom politiets ordrer om ikke at forstyrre den anmeldte demonstration.

»30 af dem er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, en er sigtet for hærværk, og en er både sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for noget fyrværkeri«, siger Sajjad Haider.

Den 19-årige svensker sigtes for hele fire forhold:

»Han bliver sigtet for vold mod tjenestemand, han bliver sigtet for maskeringsforbud, for hærværk mod en bil, som han løb hen over, og så bliver han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger«, siger efterforskningslederen.

SE FOTOSERIE

Den anmeldte demonstration handlede om, hvad Stop Islamiseringen af Danmark opfatter som muslimsk forfølgelse af jøder i Danmark.

100 aktivister havde fulgt en opfordring fra Antifascistisk Aktion om at møde op til en 'larmedemonstration' for at 'overdøve' budskaberne fra den anmeldte demonstration.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden