Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nysgerrighed. Pigerne på bordellet har under hele serien været anonyme, men de vil hellere end gerne besvare spørgsmål fra læserne, så det har de gjort. Og der har været mange.
Foto: Mie Brinkman

Nysgerrighed. Pigerne på bordellet har under hele serien været anonyme, men de vil hellere end gerne besvare spørgsmål fra læserne, så det har de gjort. Og der har været mange.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bordellet svarer på spørgsmål 2: Når manden gør en indsats, lykkes det ofte at få en orgasme

Læserne har stillet spørgsmål til kvinderne på det bordel, politiken.dk har fulgt i ni måneder. Og kvinderne har svaret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken.dk har over ni måneder været med på en kigger på et bordel i det københavnske, hvilket er blevet til serien 'Bordellet'.

Undervejs har læserne kunnet stille kvinderne spørgsmål, og det er der mange, der har benyttet sig af.

SE TEMABordellet - en arbejdsplads i Danmark

BORDELLET SVARER PÅ SPØRGSMÅL 1

Dette er den anden spørgsmål og svar.

Det er nemt udefra at dømme og se hvilke ulemper der er ved det erhverv I har valgt. Men hvilke ulemper og fordele ser I selv ved jeres arbejde? Morten Jensen

Hej Morten
Den største ulempe er holdningerne, fordømmelsen og skammen, som samfundet påfører os. Det, at vi ikke kan få arbejdsmarkedsrettigheder, og at samfundet ser os som selvforskyldte, hvis vi udsættes for mindre behagelige ting, er svært at forholde sig til. Mange tror, at man som sexarbejder ikke kan blive voldtaget af en kunde, da man jo selv har sagt ja til at sælge sex. Jeg har ikke oplevet vold fra kunders sider, men det er nok, fordi jeg er klar over mine grænser og siger fra.

Fordelene er, at jeg kan få min økonomi til at hænge sammen, jeg har mødt en masse dejlige kvinder og mænd - jeg er faktisk generelt set rigtig glad for de mænd, der besøger mig. De er generelt søde og betænksomme, selv om de måske føler skam over at skulle købe sig til sex. En anden fordel er, at jeg er blevet en utrolig god menneskekender - jeg kan i løbet af ca. et halvt minut hurtig afkode, hvad det er for en mennesketype jeg står overfor: både indenfor og udenfor bordellet. Sidst men ikke mindst er jeg blevet meget klogere på min egen seksualitet og mine grænser, og bedre til at sige fra: ikke kun i sengen, men også i så mange andre sammenhænge.

Kærlig hilsen
Adriana

Hej Adriana Du siger at der forskel på dage, hvor du har kemi med kunderne, og dage, hvor du ikke har. Når du siger kemi, mener du så også seksuel kemi, og i forlængelse heraf, får du noget seksuelt ud af at være sammen med kunderne? Kasper Hansen

Hej Kasper
Kemi kan være mange ting. Der er nogle gange, hvor kemi bare er hyggeligt intimt samvær, og andre gange kan det også være rigtig god seksuel kemi, hvor jeg selv får seksuel nydelse ud af det. Det er ikke pr. automatik, man får orgasmer, det kommer jo også an på mandens seksuelle kunnen og præsteren. Hvor hård og hvor lang tid han kan holde rejsning. Men tit oplever jeg at når manden også gør en indsats for at give mig en orgasme, så lykkes det i over 90 % af gangene,

Med venlig hilsen
Adriana

Hej Skøge! I er alle sammen pisseseje ;-) Er det ikke hårdt at arbejde med piskesmæld? Hvad med da du arbejdede på lagnerne: Var du ikke bange for at komme mere til skade og var der ting i sengen du måtte sige til kunderne at du ikke kunne gøre på grund af din skade? Hvad tænker du om at være syg og arbejde som sexarbejder? Respekt for at du har fået dig så godt et liv trods dit handicap Marianna

Hej Marianna
Jeg har faktisk en god hverdag i de senere år, trods mine tre piskesmæld. Dels har jeg gået til BodySDS, som er det bedste, du kan byde dig selv, når du har den skade. Dels er jeg så fandenivoldsk, at jeg nægter at lade mig begrænse af generne. Forstået på den måde, at kender min krop så godt, at jeg ved, hvad jeg kan og ikke kan holde til. Og så passer jeg på mig selv ved at slappe af, når jeg har brug for det. Jeg har haft helt klare regler for, hvilke ydelser jeg havde på menuen, og den holdt jeg mig til. Det har aldrig været et spørgsmål om penge der afgjorde, hvilke ydelser gæsten kunne få. Jeg tænker aldrig på mig selv som syg, da det ville føles som en begrænsning for mig. Mere som en af de mange danskere, der har `bøvl med ryggen`. I forhold til mine piskesmæld og at være sexarbejder ser jeg det da som en stor fordel, da jeg selv kan bestemme, hvor mange eller få dage jeg ville have vagter. Det ligger der da en stor frihed i. Og så er det super vigtigt at føle efter, hvordan man har det, både på job og i sit daglige liv. Jeg synes, at jeg hver eneste dag kan finde rigtig mange glæder over mange forskellige ting, store så vel som små. Håber, at det var svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kærlig hilsen
Skøge

Kære Skøge, Hvordan har dit helbred det? Jeg tænker særligt på led, ryg og underliv. Tak for din åbenhed. Kærlig hilsen Sonja Salminen

Hej Sonja
Da jeg betragtede det fysiske i mit arbejde som den bedste motion jeg kunne få, havde og har mine led det rigtig godt. Smiler. Underlivet ligeså, da vi jo hos os dyrker sikker sex, og vi er rigtig gode til at passe på os selv. Jeg har valgt åbenheden, da det ligger mest naturligt for mig. Hvordan skulle jeg kunne gå på arbejde, hvis det var noget, jeg skulle skamme mig over? Det ville jeg ikke kunne leve med. Det gav mig tværtimod en stolthed og en sikkerhed for at jeg altid ville kunne klare mig selv, at jeg aldrig skulle gå sulten i seng eller at jeg aldrig skulle være økonomisk afhængig af en mand. Kærlig hilsen Skøge

Hej, et par spørgsmål om sundhed og seksuelt overførte sygdomme: Sørger pigerne selv for jævnlige lægecheck og test for kønssygdomme herunder HIV? Er nogle af pigerne nogensinde blevet smittet af en kunde? Kræver bordellet jævnlige tests? Hvad vil bordellet gøre hvis en af pigerne bliver smittet på arbejde? Mvh Erik

Hej Erik
Min læge er informeret om min beskæftigelse og derfor er vi enige om, at jeg kommer hver tredje måned og testes for det hele. Udover kønssygdomme og HIV så testes jeg også for seksuelt overført hepatitis.

Jeg er aldrig blevet smittet af en kunde og har aldrig været syg mens jeg har arbejdet i denne branche. Men jeg tilbyder aldrig eller indvilger ej heller i ikke ubeskyttet sex. Bordellet kræver ikke jævnlige test, men påpeger, at der kun tilbydes sikker sex, og vi piger er generelt indstillet på at vores sundhed og velvære kommer først, så når der enkelte gange kommer en mand og efterspørger uden gummi så bliver han bedt om at gå sin vej. Hvad bordellet ville gøre, hvis en af pigerne blev smittet, ved jeg ikke, men jeg går ud fra, at alle vi piger vil støtte op om vores smittede kollega og sørge for, at hun kom til læge og fik den nødvendige behandling.

Med venlig hilsen
Adriana

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Helt konkret: Hvordan adskiller I piger jer mentalt mellem jeres arbejde og jeres privatliv – uden at det kommer til at påvirke jeres livsopfattelse og anskuelse af mænd i jeres privatliv? Som single eller i et parforhold? Sten Stensen

Hej Sten
Jeg adskiller mit privatliv og mit arbejdsliv ved at være bevidst om, hvem jeg er og hvad jeg står for: både som menneske og sexarbejder. Ikke alle former for sex kan købes hos mig, og hvis man midt under akten glemmer at være respektfuld, så afbryder jeg akten. Man køber en ydelse(r), ikke mig som menneske og heller ikke min værdighed. Generelt synes jeg, at de mænd der besøger mig, er ganske almindelige søde mænd, der bare er enormt frustreret. De er ikke de lede svin som sexkøbsfløjen fremstiller dem. Generelt så synes jeg, de er mere menneskelig i deres omgang med os piger, end Hanne Helth og hendes moralistiske feminister er i tonen overfor os. Selvfølgelig har jeg mødt dumme mænd, men det har mere været i privatlivet og ikke i arbejdsregi.

Tror som kæreste er jeg blevet bedre, for jeg har fået større indsigt i, hvordan mænd tænker og føler, og jeg ved, at omsorg, ømhed og seksuel kontakt er alfa omega, så han ikke havner på bordeller eller andre steder i søgen efter kvindelig ømhed og hengivenhed.

Med venlig hilsen
Adriana

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden