Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens DRESLING (arkiv)
Foto: Jens DRESLING (arkiv)

VINTERFERIE. Over 5.000 gymnasieelever har i denne uge kunne opleve Karlsbroen i Prag på en vinterferie med billige øl og store fester. I næste uge tager en ny flok elever på flere tusinde også afsted.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gymnasieelev ærgrer sig efter Prag-tur: Alle unge smadrer ikke hoteller

Arrangør af Prag-tur mener, at alle unge skæres over en kam i medierne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke ligefrem et positivt billede, der har tegnet sig af de danske unge den seneste uge.

Omkring 5.000 gymnasieelever har holdt vinterferie i Prag, hvor de lave ølpriser har givet en festlig stemning. Men to episoder med knivstikkeri, slagsmål og voldsomt hærværk på flere hoteller har vakt opsigt og givet danskerne et dårligt ry i Tjekkiet.

Men billedet af de hærgende gymnasieelever er for unuanceret, mener gymnasieeleven Amalie Johansen, der derfor er gået til tasterne og har skrevet om sit syn på rejsen i en email til politiken.dk.

Selvfølgelig drak folk fra mit gymnasium, men vi ødelagde ikke hoteller eller lignende

»Jeg og mine med rejsende syntes, at det er utroligt irriterende, at vi alle kommer til at fremstå som unge, der kun tager til Prag for at smadre hoteller og slås, da virkeligheden er en helt anden«, skriver Amalie Johansen, der selv stået for at arrangere turen for cirka 100 elever fra hendes gymnasium

Tjekkisk politi har berettet om store problemer med at holde styr på danskerne om natten og sågar om overfald på betjente. Og lokale hoteller har også berettet om ødelæggelser for titusindvis af kroner. Eksempelvis udbrød der »æggekrig« blandt eleverne på et af hotellerne.

Men der er tale om en lille gruppe, der ødelægger det for resten, der havde en festlig og samtidig ganske fredelig tur, fortæller Amalie Johansen.

»Mit indtryk er, at alle havde en fantastisk tur og ikke oplevede nogle af de ubehagelige ting, som er hændt. Selvfølgelig drak folk fra mit gymnasium, men vi ødelagde ikke hoteller eller lignende«, skriver hun.

»Det var ikke samtlige unge, som ødelagde hoteller, drak sig fra sans og samling og sloges«.

GRY MÖGER

Hjemme i Danmark har de omtalte gymnasieture skabt en del debat om, hvad problemerne skyldes.

Amalie Johansen fortæller, at hendes kammerater formentlig undgik problemer, fordi de havde brugt tid på at diskutere, hvad turen gik ud på - og ikke mindst, hvad den absolut ikke skulle gå ud på.

»Jeg tror ikke, at hele problemet ligger i forældrenes opdragelse, som nogle skriver, men i de unges forventninger til, hvad man må i Prag«, skriver hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden