Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

POLITIK. Marianne Jelved blandede sig i dag i lærer-konflikten, men det var satirisk ment, siger hun nu. Arkivfoto.
Foto: LARS KRABBE

POLITIK. Marianne Jelved blandede sig i dag i lærer-konflikten, men det var satirisk ment, siger hun nu. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad sker der? Jelveds satire fik konferencedeltagere til at måbe

Kulturministeren afviser, at det var alvorligt ment, at hun håber, at Bondo vinder konflikt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Deltagerne kiggede undrende på hinanden, da kulturminister Marianne Jelved (R) i dag holdt tale på en konference, hvor hun sagde, at hun håbede, at lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, ville vinde den verserende strid med Kommunernes Landsforening (KL) om lærernes arbejdstid.

Det fortæller Berlingskes koncernchef og ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen.

Marianne Jelved har siden skrevet på sin Facebook-profil, at udtalelsen var en del af et satirisk indslag, men sådan var det ikke alle konferencedeltagerne, der opfattede det.

»Jeg tror ikke, at der var nogen af os, der var tilstede, som opfattede det som satire, og vi sad og kiggede på hinanden bagefter og tænkte hey, hvad skete der lige her? Det var meget mærkeligt«, siger Lisbeth Knudsen til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Hun spurgte efterfølgende Marianne Jelved, om hun stod ved sin udtalelse.

»Jeg sad på første række, og det var mig, der stillede spørgsmålet. Der var ikke noget smil, og hun sagde, at jeg håber, at han vinder, og så sagde hun i det opfølgende 'ja, de rotter sig alle sammen imod ham (Anders Bondo, red.)'«.

Modsagde Vestager

Konferencen foregik på Copenhagen Business School (CBS) i anledningen af indvielsen af Center for Civilsamfundsstudier.

Marianne Jelved var programsat til at runde konferencen af som den sidste taler, og hendes opgave var at tale om dagspressens rolle i samfundet - og altså ikke lærerne og kommunernes overensonflikt, der nu er endt i forligsinstitutionen.

Udover Lisbeth Knudsen var der mange andre ledende skikkelser fra mediebranchen til stede, og flere af dem siger til politiken.dk, at de undrede sig over kulturministerens udtalelse.

En af dem er Bent Falbert, der er tidligere chefredaktør for Ekstra Bladet.

»Jeg sad og måbede. Jeg tog det alvorligt. Det var utroligt, at hun sagde sådan, for det var jo i modsætning med hendes partichef Margrethe Vestager. Hun stod ikke og smilede, selv om hun kan være meget underfundig. Men jeg undrede mig dybt over, at hun sagde sådan«, siger Bent Falbert.

LÆS MERE

Jacob Mollerup, der er lytterne og seernes redaktør på Danmarks Radio, var også blandt deltagerne, der hørte Jelveds tale. Han kunne dog godt fornemme, at Bondo-støtten ikke blev sagt i fulde alvor.

»Jeg tror, det blev opfattet forskelligt. Hun sagde det med et lumsk smil, så jeg var ikke i tvivl om, at det ikke var en 100 procent alvorlig politisk udmelding. Men hun sagde det måske på en måde, som efterlod en vis tvivl«.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden