Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere udlændinge henter familien til Danmark

Regeringens lempelser på udlændingeområdet betyder, at flere udlændinge henter familiemedlemmer til Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden regeringen sidste år gennemførte en række ændringer af reglerne for familiesammenføring, har et stigende antal udlændinge fået lov til at hente ægtefæller eller børn til Danmark.

Det skriver Berlingske på baggrund af Udlændingestyrelsens samlede indvandringstal for 2012, som netop er blevet offentliggjort.

LÆS OGSÅ

Regelændringerne blev foretaget i samarbejde med Enhedslisten og Liberal Alliance i maj, og siden juli har antallet af familiesammenføringer været stigende hver måned - fra 145 personer i juni til 510 i december.

For hele 2012 betyder det, at der blev udstedt 3.173 tilladelser til familiesammenføring mod 2.902 i 2011, skriver Berlingske.

Tallet vil stige støt

Ifølge tidligere leder af Rockwool Fondens Forskningsenhed Gunnar Viby Mogensen vil sammenføringerne imidlertid kun gå én vej i den kommende tid - nemlig op.

Han argumenterer blandt andet for, at asylpakken har betydet flere asylansøgere og opholdstilladelser og dermed også flere ansøgninger om familiesammenføring.

»Når folk har været her et stykke tid, og de så bliver sikre på, at de kan blive her, er det naturligt, at de også vil søge om at få deres familie til Danmark«, siger han til Berlingske.

LÆS OGSÅ

I forbindelse med lovændringerne på familiesammenføringsområdet vurderede Justitsministeriet i maj, at de nye regler ville føre til omtrent 1.000 ekstra familiesammenføringer årligt.

I Dansk Folkeparti og Venstre frygter man imidlertid, at tallet vil blive langt højere.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden