Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil sikre kontrol med omskæringer

Statsministeren varsler undersøgelse af, om omskæringer af drengebørn sker under forsvarlige rammer. Læger er begejstrede.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommerens heftige debat om drengeomskæringer munder nu ud i en undersøgelse af, om indgrebet foregår efter bogen.

For første gang reagerer regeringen på den tvivlsomme kontrol med omskæringerne og varsler en undersøgelse af, om Sundhedsstyrelsens regler bliver fulgt i praksis.

»Vi skal sikre, at tingene foregår på en ordentlig måde. Og det vil regeringen tage initiativ til. Vi vil undersøge, om Sundhedsstyrelsens anbefalinger bliver fulgt på det her område«, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

LÆS OGSÅ Ifølge sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal undersøgelsen »skabe klarhed over omfanget af omskæringer og eventuelle komplikationer«: »Den skal også afdække, om lægerne generelt følger Sundhedsstyrelsens vejledning på området, og om der har været eksempler, hvor en læge ikke har været til stede under omskæringen«.

Mangelfuld kontrol

Politiken afdækkede tidligere på sommeren, at kontrollen med omskæringer er mangelfuld.

Ifølge Sundhedsstyrelsens regler skal der altid være en læge til stede, men foretages indgrebene privat, kontrollerer de danske sundhedsmyndigheder ikke, om lægen er der. Derfor har man ingen indsigt i, om omskæringerne udføres korrekt eller giver komplikationer. Lægeforeningen hilser regeringens initiativ velkomment:

»Når Sundhedsstyrelsen har lavet en vejledning, er det en rigtig god idé at sikre sig, at reglerne faktisk følges«, siger formand for Lægeforeningens etiske udvalg Poul Jaszczak.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden