Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FALS SIMON
Foto: FALS SIMON

AFVIST. Endnu 70 serbiske romaer har pakket sammen. De lettede fra Roskilde Lufthavn kort før klokken 12. Billedet er fra 19. marts, da 53 romaer også blev udvist af landet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

70 romaer udvist til Serbien i dag: »Den største udsendelse i nyere tid«

Endnu et charterfly med romaer lettede i dag fra Roskilde Lufthavn.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

70 romaer måtte ikke være i Danmark længere.

Derfor er de afviste asylansøgere, som alle er serbiske statsborgere, til formiddag blevet sendt ud af landet af rigspolitiet. De steg ombord på et charterfly i Roskilde Lufthavn, der lettede kort før klokken 12.

Det oplyser Claus Birkelyng, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC), til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Han kalder udsendelsen af de 70 romaer for »den største udsendelse af afviste asylansøgere i nyere tid«.

»Antallet skyldes, at det typisk er større familier. Som udgangspunkt benytter vi almindeligvis rutefly til Serbien, men på grund af det store antal har vi i anledningen arrangeret en chartret flyvning«, siger vicepolitiinspektøren fra Roskilde Lufthavn.

I baggrunden hører man tydeligt larmen fra de mange børnefamilier.

»Udsendelsen foregår stille og roligt. Det er jo folk, der har erkendt, at de ikke kan få opholdstilladelse i landet og derfor frivilligt gerne vil vende hjem«, tilføjer Claus Birkelyng.

Får 50 euro i charterflyet

Sidste gang et chartret fly fløj til Beograd var for lidt over to uger siden, da 53 serbiske romaer måtte pakke sammen og forlade Danmark - også fra Roskilde Lufthavn.

LÆS MERE

Ligesom sidst lejede politiet en bus, som har samlet de serbiske statsborgere op på asylcentrene. 12 blev samlet op fra Center Sandholm, mens resten blev hentet fra Center Auderød, hvor de fleste romaer opholder sig.

Inden charterflyet om nogle timer lander i den serbiske hovedstad, Beograd, vil de få udleveret 50 euro, omkring 375 kroner, per person som en sidste gave fra det officielle Danmark. De er beregnet til mad og til at komme videre med tog eller bus til romaernes hjembyer.

Rigspolitiet har ikke planlagt flere charterflyvninger med romaer lige foreløbigt, men Claus Birkelyng tilføjer, at »det ikke er utænkeligt, at der kan komme flere i fremtiden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden