Blogindlæg. Søren Krarup mener ikke, at hans datter og partifælle - DF'eren Marie Krarup - har beklaget sine udtalelser, selv om hun i går udtalte, at hun var ked af, hvis nogen var blevet stødt over hendes kommentarer om maori-kulturen.
Foto: EHRBAHN JACOB

Blogindlæg. Søren Krarup mener ikke, at hans datter og partifælle - DF'eren Marie Krarup - har beklaget sine udtalelser, selv om hun i går udtalte, at hun var ked af, hvis nogen var blevet stødt over hendes kommentarer om maori-kulturen.

Danmark

Søren Krarup: »Marie har ikke beklaget«

Marie Krarups far er skuffet over sit partis håndtering af maori-sagen.

Danmark

Marie Krarup (DF) får nu opbakning fra sin far og partifælle - tidligere folketingsmedlem Søren Krarup - i sagen om hendes omdiskuterede kommentarer om den New Zealandske oprindelige maori-kultur.

Søren Krarup er skuffet over den måde, som deres parti har håndteret sagen på, efter næstformand Søren Espersen i går beklagede udtalelserne.

LÆS OGSÅ

Det siger han til dr.dk.

»Ja, det er jeg. Marie har selv sagt, at hun er ked af, at hun er blevet hørt, som om hun ville genere maorierne«, siger Søren Krarup:

»Og det var, hvad hun syntes, der skulle siges. Men i stedet skulle det være sådan en eller anden dramatisk beklagelse«.

Ingen undskyldning
Efter kritikken fra partitoppen i går sagde Marie Krarup selv, at hun var ked af, at nogen følte sig stødt over hendes blogindlæg, hvor hun beskrev sit møde med maori-kulturen under et besøg med forsvarsudvalget i New Zealand.

Noget som af mange blev tolket som en undskyld. Men det skal det ikke, siger hendes far nu.

»Marie har ikke beklaget. Der tager du fuldstændig fejl. Hun har været ked af, at hun er blevet forstået sådan, at hun ville genere maorierne. Hun har ikke beklaget, for det, hun har sagt, er ikke noget at beklage«, siger Søren Krarup.

Sagen startede, da Marie Krarups blogindlæg fra marts i weekenden blev kendt i New Zealand.

Påtvunget kultur

I indlægget beskriver hun, hvordan hun og resten af forsvarsudvalget var blevet modtaget ved en traditionel maori-ceremoni, hvor man blandt andet gnubber næse i stedet for at give hånd.

Hun beskrev blandt andet et danseritual med »en halvnøgen mand i bastskørt«, der »råbte og skreg« og »rakte tunge« til noget, der ifølge hende lød som melodien til 'Mariehønen Evigglad'. Samtidig skrev hun, at det var synd, at de newzealandske officerer på den måde skulle tvinges til at deltage i en ceremoni, der lå langt fra deres egen kultur.

LÆS OGSÅ

Begge dele er hendes far enig i:

»Men en kulturelt, humoristisk, kritisk iagttagelse af det kulturelle dilemma, de stakkels britiske newzealændere står i, hvor de ikke kan få lov til at være, hvad de er; nemlig briter, der siger goddag med hånden og ikke gnider næser og så videre«, siger han til dr.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce