Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Borgmesterrap. Svendborgs borgmester, Curt Sørensen (S), har i dag hørt en fynbo sige, at man skal skynde sig at flytte sin virksomhed til Sydfyn, inden borgmesteren begynder at synge. Det synes han er skægt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rappende borgmester: Det er rart at kunne bruge sig selv på andre måder

Borgmestre har det fint med, at de har gjort sig selv lidt til grin med 'Sydfyn Style'.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Curt Sørensens teenagesøn var i morges ekstra lykkelig for den igangværende lockout af landets lærere, så han slap for at komme i skole og høre kammeraternes sjove kommentarer om den video, som hans far - Svendborgs borgmester - optræder i.

Hans far derimod er ikke flov over videoen, hvor han sammen med tre sydfynske borgmesterkolleger danser og rapper sig gennem en dansk udgave af det koreanske megahit 'Gangnam Style'.

LÆS OGSÅ

»Jeg er meget tilpas med det, og der er ikke noget af det, jeg ikke kan være i«, siger socialdemokraten Curt Sørensen:

»Som borgmester og politiker skal man ikke være alt for selvhøjtidelig. Meget arbejde i politik handler om kølige ting - økonomi, penge, budgetter, serviceydelser - og jeg synes jo, det er rart engang imellem at kunne bruge sig selv på andre måder«, siger han.

Sådan er politik
Hans kollega Bjarne Nielsen (V), der er borgmester på Langeland, er heller ikke ked af de hårde ord, som videoen har fået med på vejen, siden den dukkede op på nettet mandag.

»Sådan er politik. Det er ligegyldigt. Så synes nogle, at det sjovt, mens andre synes, at det er noget værre pjat. Men man kan sige, at den i hvert fald giver omtale«, siger han:

»Vi er blevet kendte på den. Det giver Sydfyn noget god reklame, og det kan gøre nogle nysgerrrige. Det er en ny måde at gøre nogle ting på«, siger han og tilføjer, at den nok også rykker ved billedet af en borgmester, som sådan en stivnakket en, der sidder på sit kontor.

Kikset og skævt

Videoen blev lagt på nettet mandag, og er siden blevet delt flittigt. Den blev i første omgang opfattet som en decideret pr-video for Sydfyn, men i virkeligheden blev den lavet som det humoristiske indslag til en konference for iværksættere, og det var ikke på den måde meningen, at den skulle gå land og rige rundt.

Og det var helt bevidst lavet lidt »kikset og skævt«, som Curt Sørensen udtrykker det. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at reaktionerne på de sociale medier handler om, hvorvidt man skal grine, græde eller bare holde sig for øjnene, mens man mærker tæerne krumme sig sammen.

»Det er sådan, at man kan grine over den, græde og græmmes«, siger Curt Sørensen, der forklarer, at det netop er meningen med videoen at vise, at borgmestrene godt selv tør stille sig helt frem langt uden for deres comfort zone:

»Det, vi beder iværksætterne om, er at tro på den ide og de produkter, som de gerne vil sætte i produktion. Og man kan ikke altid vide, hvad der virker. Derfor er man nødt til nogle gange at tage en chance. Det er det budskab, vi gerne vil formidle«, siger han.

Hvem har egentlig lært dig at danse 'Gangnam Style'?

»Det er der ingen, der har. Og det kan man vist også godt se«, griner Curt Sørensen, der selv bidrog til den kreative proces i videoen ved at foreslå, at han skulle optræde med sin borgmesterkæde om halsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden