Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frygt for abort: Læger nægter at oplyse børns køn

Flere gravide må ikke få fosterets køn at vide før efter 12. uge. Det kan være på kant med loven, lyder det.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En pige eller en dreng?

Gravide skal ikke have oplyst kønnet på barnet, så længe de kan få en abort. For så er der risiko for, at de fravælger barnet på grund af kønnet, mener ledende overlæger ifølge Jyllands-Posten.

Indtil for nylig oplyste Horsens Sygehus gerne kønnet ved den såkaldte nakkefoldsskanning - som ligger omkring uge 12 - men den praksis er nu ændret.

Nogle kan finde på at fravælge på grund af kønnet I Danmark er abortgrænsen 12 uger - herefter kan der søges om tilladelse. I Sverige er grænsen 18 uger.

Også Odense Universitetshospital undgår at oplyse kønnet ved den tidlige skanning af frygt for aborter:

»Fra vores kolleger i Indien ved vi, at det ikke er unormalt at vælge en abort grundet kønnet. Det kan være, at nogen har den samme opfattelse, selv om de bor i Danmark«, siger ledende overlæge Bjarne Rønde Christensen til Jyllands-Posten.

Ingen af de overlæger, som Jyllands-Posten har talt med, kender dog til konkrete tilfælde, hvor forældre har bedt om abort på grund af barnets køn.

Lægerne kan være på kant med loven

Danske Patienter kritiserer lægerne.

»Lægerne er ikke ansat til at være moralens vogtere«, siger foreningens formand, Lars Engberg.

Janne Rothmar Hermann, lektor på Københavns Universitets juridiske fakultet, vurderer, at lægerne, selv om de frygter aborter, kan være på kant med loven, hvis de tilbageholder viden om kønnet.

»Hvis kønnet er synligt, og forældrene gerne vil have det oplyst, så har lægen også pligt til at oplyse det«, siger hun til avisen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden