DF om millionstøtte til Somalia: Det er hamrende forkert

Penge til Somalia er en vanvittig brug af danske udviklingsmidler, siger DF.

Danmark

Dansk Folkeparti er dybt uenig i den danske regerings beslutning om at donere millioner af kroner til Somalia.

Partiets udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby, kalder det en »vanvittig disponering af danske udviklingsmidler«, da DF frygter, at pengene bliver anvendt helt forkert - for eksempel til at finansiere konflikter i landet.

»Styrets militære og politimæssige enheder har et ganske dårligt ry som særdeles voldelige, og derfor kan jeg ikke se hverken hoved eller hale i den her disponering«, lyder det fra Hans Kristian Skibby i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R) vil tirsdag på en international Somalia-konference i London annoncere en støttepakke til det afrikanske land på 75 millioner kroner.

Hamrende forkert

Pengene skal bruges på sikkerhed, retsvæsen, regeringen og uddannelse, lyder det. Men Dansk Folkeparti mener, at ministrene »eksperimenterer« med danske skattekroner ved at sende millionerne mod Afrika.

»Inden for en kort tid har udviklingsministeren valgt at åbne massivt op for danske skattekroner til Zimbabwe, Uganda og nu Somalia. Det er hamrende forkerte prioriteringer«, mener Hans Kristian Skibby.

54 lande og internationale organisationer skal på konferencen drøfte de mest akutte udfordringer for at sikre den fortsatte stabilisering og udvikling i Somalia.

Det er første gang, at det samlede internationale samfund på politisk niveau møder en somalisk regering valgt i Mogadishu.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce