Tysk politi anholder »farlig« 20-årig, der er eftersøgt for Tingbjerg-drab

Mistænkt for drab på teenager er anholdt i Düsseldorf Lufthavn. Var på vej til Tyrkiet.

Danmark

Tysk politi har anholdt en 20-årig mand, der af Københavns Politi er mistænkt for at have skudt og dræbt 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh i Tingbjerg søndag.

Den 20-årige er blevet tilbageholdt i lufthavnen i Düsseldorf i eftermiddag, og man har nu fået bekræftet hans identitet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»Her klokken 23 har vi fået bekræftet, at det er den efterlyste 20-årige, som tysk politi har tilbageholdt«, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

»Vi var nødt til at afvente præcis identifikation ved hjælp af foto og fingeraftryk, før vi med sikkerhed kunne meddele, at vi har godt fat i den eftersøgte«, siger politikommissæren.

LÆS ARTIKEL

Den 20-årige var ifølge politiet på vej til Tyrkiet, da han i eftermiddag blev pågrebet af tyskerne.

»Heldigvis fungerer vores internationale samarbejde godt, og nu vil den mistænkte blive fremstillet for en dommer i Tyskland med henblik på udlevering til os«, siger Steffen Th. Steffensen.

Frygtede selvtægt

Politiet valgte onsdag at efterlyse den 20-årige offentligt, efter at man tirsdag aften nøjedes med en udmelding, hvor man opfordrede gerningsmanden til at melde sig selv. Ud over, at politiet i sagens natur er interesseret i gerningsmanden, har der været særlig interesse i at få ham til at melde sig selv.

Ifølge politiet svirrer rygtet nemlig i Tingbjerg om, at det var den 20-årige , som søndag aften nærmest likviderede 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh. På den baggrund har politiet frygtet, at han risikerede at blive lynchet.

Ifølge politiets oplysninger hører den mistænkte og den dræbte til omkring den samme gruppering i Tingbjerg, og de skulle sågar have været kammerater.

Politiet mener, at motivet til drabet skal findes i personlige uoverensstemmelser.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce