0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavnske politikere fordømmer Nørrebro-uro

Pia Allerslev ser nattens gadeuro som et resultat af blødsødenhed på rådhuset. Uklædelig kritik, mener Frank Jensen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
DANIEL HJORTH
Foto: DANIEL HJORTH

GADEBALLADE. Brændende barrikade på Nørrebrogade under demonstrationen i nat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstres leder i Københavns Borgerrepræsentation, Pia Allerslev, er vred over nattens uro på Nørrebro.

»Vi har en lille gruppe, der har en forestilling om, at de har lov at gøre, som det passer dem uden tage hensyn til andre«, siger hun og ser hændelserne som en følge af politisk eftergivenhed over for den radikale venstrefløj i hovedstaden.

S: Der skal ikke peges fingre Det sidste er ikke i orden, mener den socialdemokratiske overborgmester, Frank Jensen.

»Jeg synes, at Pia Allerslev skal bakke op om politiet i denne her situation. Der skal ikke peges fingre ad nogen ud over ballademagerne. Det er for dårligt at bruge det her til politisk at skyde på nogen«, lyder reaktionen fra overborgmesteren.

Begge politikere tager skarpt afstand fra balladen i bydelen i nat.

Her blev der bygget brændende barrikader på Nørrebrogade under en uanmeldt demonstration, der ifølge netmediet Modkraft skete den under parolen Reclaim the Streets - Kræv gaderne tilbage - og indgår i en antikapitalistisk aktionsuge.

Reclaim the streets er et udtryk for, at de føler at de har mere ret end andre. Men hvordan skal man reclaime noget, der er vores allesammens?

Overborgmester bakker op om politiets indsats
Frank Jensen betegner forløbet som »fuldstændigt vanvittigt«.

»Nørrebro er en meget tolerant bydel i København, men det her skal nørrebroerne ikke finde sig i. Jeg bakker 100 procent op om de borgere, der bad om politiets hjælp til at få det standset«, siger han.

»Vi skal ikke og vil ikke acceptere, at den type demonstrationer udvikler sig på dén måde. Det er vigtigt at få sendt et utvetydigt signal om, at der kun er ven vej: Opbakning til politiet«, understreger overborgmesteren.

Venstre: »Forkælede møgunger« bag balladen
De ukendte arrangører og gerningsmænd bag demonstrationen betegner Pia Allerslev som »forkælede møgunger, der er ligeglade med andre end sig selv og ikke har respekt for omgivelserne«.

Pia Allerslev tager skarpt afstand fra demonstranternes adfærd og krav.

» Reclaim the streets er et udtryk for, at de føler, at de har mere ret end andre. Men hvordan skal man reclaime noget, der er vores allesammens?«, spørger Venstre-politikeren, der er kultur- og fritidsborgmester.

»Det giver ikke nogen mening, at man føler, at man har større ret til det offentlige rum end andre«, tilføjer hun.

V-borgmester: Blødsødenhed årsag til uro
Hun anser demonstrationen for at være arrangeret af det venstreradikale miljø i hovedstaden og mener, at politisk eftergivenhed over for den yderste venstrefløj efter rydningen af Ungdomshuset har sendt det forkerte signal til miljøet.

Dengang kom det til voldsom ballade på Nørrebro og Christianshavn og en lang periode med uro, inden kommunen sørgede for at skaffe et nyt ungdomshus.

Nørrebro er en meget tolerant bydel i København, men det her skal nørrebroerne ikke finde sig i.

Beslutninge