Somalisk forening: DF-annonce skaber had

En kontroversiel annonce fra Dansk Folkeparti mistænkeliggør næste 700 kommende danske statsborgere.

Danmark

DF's annonce er et udtryk for gammeldags tankegang, og den gavner ikke integrationen.

Det siger formand for Somalisk Forening, Ahmed H. Dhaqane, der også er medlem af Rødovre Byråd for Socialdemokraterne.

I en kontroversiel annonce fra Dansk Folkeparti kan man i nogle af dagens aviser læse navnene på knap 700 personer, der står til at få dansk statsborgerskab.

Én af personerne på listen har været overvåget af PET for 'bekymrende og mistænkelig' adfærd.

Personen er hverken sigtet, tiltalt eller dømt.

»Annoncen gavner ikke integrationen. Den skaber i stedet had og polarisering og tyder på et had til indvandrere. Vi lever i et retssamfund, så selvfølgelig skal en kriminel person straffes, men først når personer har gjort noget kriminelt«, siger Ahmed H. Dhaqane.

Tak for indsatsen Integrationsordfører Trine Bramsen (S) kalder annoncen usmagelig.

»Jeg forstår ikke, hvad de vil opnå. Dansk Folkeparti hænger næsten 700 mennesker ud, som har job, taler godt dansk og har bestået en svær statsborgerskabsprøve. Og som tak bliver de hængt ud i en annonce«, siger hun.

Budskabet med annoncen er ifølge DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, at starte en folkelig diskussion om, hvem der skal kunne få et dansk statsborgerskab.

Han mener, at det er »fuldstændig alarmerende«, at der bliver givet dansk statsborgerskab til en potentiel terrorist, og det skal danskerne have kendskab til og diskutere.

Personligt ville han ikke taget det særlig tungt, hvis hans navn havde været at finde på listen, siger han til DR Nyheder.

Flytter fokus til indvandrerne igen

SF's folketingsmedlem Özlem Cekic kalder annoncen klassisk DF-spin.

»Grunden til den her kampagne er, at der er afslutningsdebat i folketingssalen, hvor dagpengereformen vil fylde rigtig meget. Derfor gør DF det, de har gjort de sidste 10 år - de flytter fokus på indvandrerne«, siger hun.

Det var integrationsminister Søren Pind (V), der i 2011 rejse problematikken, hvorvidt Danmark skal give statsborgerskab til personer, som ifølge PET er en risiko for statens sikkerhed.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden