Markedsføring. Sådan ser toppen af DF's annonce ud - nedenfor står 700 navne, hvoraf én angiveligt er blevet overvåget af PET.

Markedsføring. Sådan ser toppen af DF's annonce ud - nedenfor står 700 navne, hvoraf én angiveligt er blevet overvåget af PET.

Danmark

DF-annonce: Nye statsborgere er chokerede over mistænkeliggørelse

Dansk Folkeparti bringer i dag en annonce med en liste på knap 700 personer.

Danmark

»Det er ubehageligt«.

Da Ahmad Mohamad Jundiyeh fra Odense var på arbejde i nat, hørte han i radioen, at Dansk Folkeparti i flere aviser bringer en annonce, hvor 700 personer, der netop har fået dansk statsborgerskab, bliver listet.

Ahmad Mohamad Jundiyeh, der er en af de knap 700 personer, har derfor allerede købt Ekstra Bladet for at se annoncen. Og det fyldte ham med en følelse af uretfærdighed.

I annoncen skriver Dansk Folkeparti, at én person på listen mistænkes for at være terrorist og alligevel har fået statsborgerskab.

»Hvis du spørger alle på den liste, vil de sige, at det er ubehageligt, fordi de bliver mistænkte«, siger Ahmad Mohamad, der er glad for endelig at have fået dansk statsborgerskab efter at have boet i Danmark i knap 11 år.

LÆS MERE

»Men Dansk Folkeparti skal altid lige brokke sig lidt. Det er min mening, at det er ubehageligt. Der er ingen tvivl om det. Men hvad skal man gøre?«, siger Ahmad Mohamad Jundiyeh.

»Jeg er ikke til fare for Danmark«
41-årige Serap Öztürks navn optræder også under overskriften 'En på listen er til fare for Danmarks sikkerhed', og selv om hun havde hørt om annoncen i nyhederne, er hun overrasket over at høre, at hendes navn står på listen.

»Jeg er ikke til fare for Danmark. Det er mærkeligt, jeg kan ikke forstå det. Jeg blev chokeret, da jeg hørte nyhederne, og over at høre, at jeg er på listen«.

»Nu overvejer jeg, om jeg skal gøre noget ved det«, siger hun.

Aviser afviste annoncen

Politiken og Berlingske har fravalgt at bringe annoncen. Politikens chefredaktør Bo Lidegaard bruger som begrundelse, at afvisningen skyldes hensynet til de 684 sagesløse på listen.

»Vi mener ikke, det er i orden at mistænkeliggøre en masse mennesker, som ingenting har gjort, ved navns nævnelse. Det er simpelthen ikke ordentligt«, siger Bo Lidegaard.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden