Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JACOB EHRBAHN (arkiv)
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Nej. Justitsminister Morten Bødskov afviser, at han ikke skulle have forstået hashefterspørgslens omfang.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Bødskov: Man skal holde sig fra pusherne

Justitsministeren og overborgmesteren i København afviser udspil fra Pusher Street.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Justitsminister Morten Bødskov (S) og overborgmester Frank Jensen (S) vil ikke under nogen omstændigheder tage imod tilbuddet fra hashsælgerne i Pusher Street om en afkriminalisering af markedet.

»Vi skal ikke kaste håndklædet i ringen over for organiserede kriminelle, som står bag det her og megen anden kriminalitet i tilknytning til hashhandlen. En legalisering vil kun øge forbruget og afhængigheden og medføre større skader på vores unge«, siger Morten Bødskov.

LÆS OGSÅ

Heller ikke overborgmester Frank Jensen, som faktisk ønsker en legalisering af hashsalget i København, ser nogen muligheder i Pusher Streets forslag om en salgsmodel som i Amsterdam.

»Det kan de godt glemme alt om. Københavnermodellen handler netop om at trække pengene væk fra dybt kriminelle miljøer. Vi har hele tiden afvist en hollandsk model, hvor man ser igennem fingre med ulovlig import af hash fra illegale producenter og mellemhandlere«, siger han.

Overborgmester vil sælge legal hash

Frank Jensen vil kun have legalt dyrket hash med i københavnermodellen, som sælges fra helt almindelige butikskæder. Han opfordrer pusherne til at finde et hæderligt arbejde, men lader dog en dør stå på klem:

»Måske kan de så med tiden blive ansat i en butik, der sælger hash på legal vis. Her kan de så bruge deres store viden, hvis de vel at mærke forstår, at man aldrig skal forsøge at sælge de stærke varianter«, siger han.

Justitsminister Morten Bødskov afviser, at han ikke skulle have forstået hashefterspørgslens omfang.

»Det er derfor, at vi ud over at gå hårdt efter Pusher Street og deres bagmænd også sætter fokus på de mange store skadevirkninger og ulykker, som følger af et afhængighedsforhold af hash. Derfor skal man holde sig fra de her typer, og man skal ikke lytte til deres forslag om at komme uden om deres kriminelle handlinger, som det her er udtryk for«, siger han.

LÆS OGSÅ

Ifølge en Megafon-meningsmåling for Politiken og TV 2 er 47 procent af danskerne imod en legalisering af hash, mens 38 procent er for.

I hovedstaden er andelen af tilhængere dog lidt højere: 47 procent går ind for en legalisering.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden