Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lokale betjente får kaffe på Christiania

Betjente kan nu patruljere problemfrit på fristadens ydre områder. I dag begynder betjentene at nærme sig Pusher Street.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Politi tager fra i dag hul på en ny etape i lokalbetjent-ordningen Din Betjent på Christiania. Lokale betjente fra Station Amager vil i den kommende tid indlede en patruljering på de indre bastioner på arealet kaldet Bjørnekloen, Blå Karamel og Nordområdet.

Der er tale om almindelige boligområder, som fremover vil kunne se frem til en borgernær betjening af dansk politi.

»Det er en vigtig del af den samlede strategi for politiets indsats på Christiania, som vi nu fortsætter i et nyt område«, siger Poul Kjeldsen, der er leder af Københavns Politis Task Force Pusherstreet, som har ansvar for hele operationsområdet.

Morten Korchske dimensioner

Igennem de seneste par måneder har Din Betjent-ordningen skridt for skridt bogstaveligt talt opnået en hverdagsagtig patruljering på Christianias ydre beboede områder, som går under navnene Syd-, Midt- og Norddyssen.

»Vi går der nok tre gange om ugen, og det har antaget helt Morten Korchske dimensioner, hvor de lokale betjente bliver budt på snak og kaffe«, siger Poul Kjeldsen.

REPORTAGE

Patruljeringen er et led i Københavns Politis samlede strategi for området, hvor målet på kort sigt er en patruljering på Christiania som i andre af byens definerede problemområder. På længere sigt er det hensigten at kunne være til stede som i alle andre almindelige dele af byen.

Din Betjent var i starten understøttet af Task Force Pusherstreet, som altid var lige i nærheden, hvis der skulle opstå problemer. Det vil også være fremgangsmåden på bastionerne, indtil Din Betjent’ene kan klare sig selv.

»Jeg forventer samme positive udvikling, som vi har oplevet på Dyssen og at betjentene også vil blive accepteret her«, siger Poul Kjeldsen.

Hermed er grænsen formentlig nået for en udvidelse af ordningen, idet næste etape ville omfatte problemområdet Pusher Street, og her tager indsatsstyrken fra Task Force Pusherstreet over.

»Her er strategien at få fjernet den åbenlyse hashhandel og den bagvedliggende organiserede kriminalitet. Det er det, som gør, at politiet ikke kan arbejde på normal vis i det område«, siger Københavns politidirektør, Thorkild Fogde, om den langsigtede strategi.

GRAFIK

Når den nye Din Betjent-etape er normaliseret i det nye område, vil den største del af Christiana være under almindelig politipatruljering. Task Force Pusherstreet arbejder med fem andre. Dialog og samarbejde med naboer og christianitter.

Kontrolvirksomhed uden for Christiania, efterforsknings- og efterretningsindsats mod rocker- og bandekriminalitet samt patruljering i Pusher Street.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden