Somalisk dreng slipper for udvisning

Vestre Landsret stadfæster byrettens dom på seks år for voldtægt i Gullestrup. Men udvisning gøres betinget.

Danmark

En nu 18-årig somalisk dreng skal stadig seks år i fængsel for blandt andet voldtægt i Gullestrup ved Herning, men han skal ikke udvises.

Det afgjorde Vestre Landsret i dag.

De seks års fængsel er en stadfæstelse af den straf, som Retten i Herning idømte den unge mand i august sidste år. Men landsretten har ændret byrettens beslutning om, at han skal udvises efter afsoning af straffen.

Har ingen tilknytning til Somalia Udvisningen er nu gjort betinget. Det betyder, at han kan undgå udvisning, hvis han ikke begår ny kriminalitet i en prøvetid på to år efter løsladelsen.

Advokat Jeppe L. Jepsen, der er forsvarer for den 18-årige, er tilfreds med landsrettens dom om at gøre udvisningen betinget, hvilket blev afgjort med dommerstemmerne fire-to.

»Han har ikke nogen tilknytning til Somalia ud over sproget. Han har gået i skole i Danmark, og han har netop taget 9. klasses afgangseksamen, mens han har siddet fængslet. Det er kommet ham til gode, at han er velintegreret«, siger Jeppe L. Jepsen til Ritzau.

Den unge mand er dømt for at have voldtaget en 10-årig pige i et skovområde ved en legeplads i Herning-forstaden Gullestrup. Det skete i november 2011, da han kun var 16 år.

Venninde slap væk

Han blev også dømt for at have forsøgt at voldtage pigens veninde, men hun slap væk.

LÆS OGSÅ

Under efterforskningen blev det desuden fastslået, at hans dna matchede et spor på et cigaretskod fundet i Herning, hvor en 17-årig pige blev forulempet seksuelt en måneds tid inden voldtægten i Gullestrup. Det blev han også dømt for.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce