Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

forhandling. Formand for Danske Regioner Bent Hansen håber på en løsning på lægekonflikten.
Foto: DITTE VALENTE (arkivfoto)

forhandling. Formand for Danske Regioner Bent Hansen håber på en løsning på lægekonflikten.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsoningsmøde med lægerne: Regionerne dropper alle krav

Regionernes og lægernes topchefer har holdt forsoningsmøde om fremtiden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To af de absolutte hovedpersoner i lægekonflikten har holdt forsoningsmøde, hvor regionerne har trukket alle krav tilbage fra de praktiserende læger.

Danske Regioners formand Bent Hansen (S) og formand Henrik Dibbern fra De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) satte sig sammen med det formål at få bragt de kuldsejlede forhandlinger om en ny overenskomst tilbage på sporet. Det siger Bent Hansen til politiken.dk.

Op af skyttegraven »Jeg holdt et møde med Henrik Dibbern i sidste uge, hvor jeg fortalte ham, at vi ønsker at begynde helt forfra i forhandlingerne. Fra vores side betyder det, at vi trækker alle vores hidtidige krav. Vi skal op af skyttegravene og starte på en frisk«, siger Bent Hansen.

Bent Hansen siger, at Danske Regioner har præsenteret PLO for et notat, der lægger op til, at begge parter starter med »helt blankt bord«, så der kan blive genskabt en ordentlig dialog.

Slut med kampskridt
Bent Hansen mener, at det er altafgørende, at parterne har samme opfattelse af blandt andet, hvad data om patienterne kan bruges til, hvad fokus på produktivitet betyder, hvad der sker, når lægerne får nye opgaver, hvad kontrol indebærer, og hvordan kvaliteten skal udvikles.

»Det skal sikre, at vi møder hinanden åbent med tillid og tryghed i stedet for at bære videre på den retorik, som med rette har kunnet opfattes som kampskridt. Vi vil gennemgå alle de relevante områder i samarbejdet, så vi får en fælles forståelse. Jeg håber, at Henrik Dibbern tager godt imod det«, siger Bent Hansen.

Et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringspartierne og Venstre har netop vedtaget et lovforslag om nye rammer for de praktiserende lægers arbejde. Loven forlænger den hidtidige overenskomst med et år, så parterne har tid til at finde hinanden igen.

Loven sætter nogle ydre rammer for lægernes arbejde. Men det er op til De Praktiserende Lægers Organisation og Danske Regioner at fylde rammerne ud. De skal aftale, hvilke opgaver lægerne skal løse, og hvilke honorarer de skal have. Regionerne stillede under de kuldsejlede forhandlinger blandt andet krav om bedre styring med, hvor mange penge samfundet bruger på de praktiserende læger.

Økonom: Det er et godt tegn

Sundhedsøkonom Jes Søgaard fra Aalborg Universitet hilser nyheden velkommen.

»Det er bestemt et godt tegn, at Danske Regioners øverste formand går med i de her forhandlinger. Det er et klart tegn på, at regionerne prioriterer det her meget højt«, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra PLO's formand Henrik Dibbern, men PLO bekræfter mødet.

PLO's øverste ledelse beslutter lørdag eftermiddag, om de praktiserende læger vil gøre alvor af truslerne og aflevere ydernumrene i samlet flok og dermed afbryde samarbejde med det offentlige.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden