Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Per Folkver (arkiv)
Foto: Per Folkver (arkiv)

tidligt. »Det er jo ikke sådan, at vi laver vuggestuernes afgangseksamen«, siger Morten Østergaard. »Men børnene kan få mere eller mindre ud af den leg, de har«, mener uddannelsesministeren.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen: Fremtidens pædagoger skal starte skolen i vuggestuen

Regeringen vil reformere pædagoguddannelsen, så børn lærer fra vuggestuen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Det her skal ikke udvikle sig til en skyttegravskrig«.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) ved godt, at det er ømtåleligt emne, han og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har taget fat på.

»Forældre elsker jo at se, når deres børn pludselig kan noget, de ikke kunne før. Det er jo ikke sådan, at vi vil lave en vuggestuens afgangseksamen, men børnene kan få mere eller mindre ud af den leg, de har«, forklarer han.

Regeringen vil reformere pædagoguddannelsen. I Politikens Kronik i dag fremhæver de to ministre sammen med social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) en forbedret pædagoguddannelse, som på lang sigt kan nedbryde den negative social arv, hvor hver sjette elev efter 9. klasse er så fagligt svag, at han eller hun ikke kan tage en ungdomsuddannelse.

Næsten alle skal kunne tage en ungdomsuddannelse
»Børn fødes ikke som 7-årige, når de begynder i skole. Derfor er vi nødt til at tænke det her førskoleelement med, hvis vi skal nå målsætningen om, at næsten alle er i stand til at tage en ungdomsuddannelse«, siger Østergaard.

Fremtidens pædagoger skal se sig selv som en del af arbejdet med at bryde den stilstand, der har været i kampen mod social arv, påpeger han: »At give børnene en bedre start betyder, at vi nemmere kan hindre, at de får problemer senere i livet. Pædagogernes rolle er en krumtap i arbejdet på at skabe den bedst uddannede generation nogensinde«.

Sammen med Morten Østergaard mener Christine Antorini, at initiativet er et »kvantespring i bestræbelsen på at bryde den negative sociale arv«.

»Det debatteres, om det er ondt at arbejde med læsning med børn. Men det kommer jo an på hvordan, for det betyder sindssygt meget, hvis forældre læser lidt med deres børn og udvikler deres sprog. Og når vi nu ved, at det betyder så meget, skal det selvfølgelig sættes i spil så tidligt som muligt. Ikke at vi skal skolificere, men leg og læring er bare meget vigtigt, og vi skal huske på, at børn er nysgerrige. De vil gerne lære«, siger hun.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden