Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Larm. Naboerne har klaget over støj og partikler fra metrobyggeriet ved Marmorkirken i København.
Foto: LARS JUST (arkiv)

Larm. Naboerne har klaget over støj og partikler fra metrobyggeriet ved Marmorkirken i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Metroens døgnarbejde bliver stoppet øjeblikkeligt

Af hensyn til miljøet og naboerne stopper Natur- og Miljøklagenævnet måneskinsbyggeriet ved Marmorkirken øjeblikkeligt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Metroselskabet skal stoppe al støjende aften- og natarbejde ved Marmorkirken. Det fremgår af en delafgørelse i dag fra Natur- og Miljøklagenævnet, som Politiken.dk er i besiddelse af:

»Natur- og Miljøklagenævnet ophæver afgørelse fra Københavns Kommune af 15. juli 2013 om, at eventuelle klager over kommunens påbud af samme dato vedrørende vilkår for støjende aktiviteter på metrobyggepladsen ved Marmorkirken i København ikke skal have opsættende virkning«.

Slut for natarbejde i aften Det betyder, at metrobyggeriet skal operere efter de tidligere gældende regler og dermed stoppe arbejdet efter klokken 18.00. Ifølge Politiken.dk’s oplysninger sker ændringerne allerede i aften.

Delafgørelsen er en sejr for naboerne, der har kæmpet imod kommunens afgørelse, som de mener er ulovlig.

»Vi hilser afgørelsen velkommen, der er en fuldstændig underkendelse af kommunen i dette spørgsmål«, siger Maya Glem, talsmand for Beboerforeningerne ved Marmorkirken til Politiken.dk.

»Vi har konsekvent sagt, at vi ufortrødent vil følge denne meget alvorlige og meget principielle sag til dørs rent juridisk i forhold til, hvad Københavns Kommune selv kalder for 'danmarkshistoriens mest støjende anlægsbyggeri', hvor politikerne har taget beslutningerne helt hen over hovedet på borgerne«, fortsætter hun.

Beboerne klagede over nattelarm
Metroselskabet fik 15. juli grønt lys Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning til at støje døgnet rundt i op til 78 decibel. Københavns Kommune anførte, at klager til nævnet over kommunens afgørelse ikke vil få opsættende virkning – altså stoppe byggeriet.

Men Beboerforeningerne ved Marmorkirken, anført af professor i miljøret Peter Pagh, klagede straks over den afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet. Og nævnet har i dag besluttet at give borgerne et foreløbigt medhold.

»Natur- og Miljøklagenævnet finder således ikke, at Københavns Kommunes afgørelse om, at klager over kommunens påbud af 15. juli 2013 ikke skal tillægges opsættende virkning, er begrundet i sådanne væsentlige miljømæssige forhold, at der er grundlag for at opretholde denne, og Natur- og Miljøklagenævnet ophæver derfor afgørelsen«, lyder det i delafgørelsen.

Byggeriet er i forvejen forsinket

Byggestoppet om aftenen og om natten vil stå ved magt, indtil der bliver truffet en endelig afgørelse af nævnet i sagen. Natur- og Miljøklagenævnets specialkonsulent Charlotte Vesth oplyser til Politiken.dk, at der i denne type sager er en øvre sagsbehandlingstid på fem en halv måned.

Metrobyggeriet er alvorligt forsinket ved flere byggepladser, herunder Marmorkirken. Metroselskabet har tidligere meldt ud, at det udvidede arbejde er en væsentlig forudsætning for at blive færdig i 2018.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden