Omvendt. Ahmed Akkari var en af de muslimer, der tog på rundtur til Mellemøsten i 2005 for at samle opbakning til et krav om, at Danmark skulle undskylde officielt for avistegningerne i Jyllands-Posten.
Foto: BONNERUP CLAUS

Omvendt. Ahmed Akkari var en af de muslimer, der tog på rundtur til Mellemøsten i 2005 for at samle opbakning til et krav om, at Danmark skulle undskylde officielt for avistegningerne i Jyllands-Posten.

Danmark

Mange vil høre Ahmed Akkari berette om muhammedkrisen

Den forhenværende imams foredrag i Kolding er et tilløbsstykke.

Danmark

Interessen for at høre Ahmed Akkari - manden bag den rundrejse til Mellemøsten, som var med til at skabe muhammedkrisen - er stor: Foredragssalen på Kolding Bibliotek er fyldt af tilhørere.

En af dem er den 69-årige Hanne Larsen, som sammen med sin datter har fundet vej til debatmødet med den tidligere imam.

Hun vil - som hun forklarer det - »se, om Akkari er til at tro på«.

»Han har jo sagt meget godt den seneste uge, men nu må vi se. Han skal lige forklare sig ordentligt, før jeg tror ham«, siger hun inden mødet.

LÆS OGSÅ

Samme toner lyder fra den 18-årige Jamal Benir, der har taget turen fra Nordjylland til Kolding alene for at se Ahmed Akkari redegøre for sit syn på muhammedkrisens forløb.'

»Jeg er glad for, at han har skiftet mening. Nu håber jeg, han står fast«, siger han til Politiken før mødet, der sker i en fyldt sal. Tilstrømningen af interesserede var så stor, at biblioteket nogen tid før mødet måtte lukke dørene.

Delegations rundrejse bag vrede mod Danmark
Ahmed Akkari var en af de muslimer, der tog på rundtur til Mellemøsten i 2005 for at samle opbakning til et krav om, at Danmark skulle undskylde officielt for avistegningerne i Jyllands-Posten.

Som dokumentation medbragte delegationen både muhammedtegninger og andet materiale, der ikke stammede fra avisen.

DOKUMENTATION

I dag siger han, at han har fortrudt sin deltagelse. Han har undskyldt over for en af de avistegnere, Kurt Westergaard, der siden blev forsøgt myrdet i sit eget hjem af en ung somalier den 1. januar 2010.

Islamisk Trossamfund har tidligere meddelt, at den fortrød turen, som skulle opvigle til reaktioner mod danskerne.

Udløste optøjer i Mellemøsten

Muhammedkrisen kostede adskillige mennesker livet, da det kom til optøjer i en række muslimske lande.

FOTOS

Danske ambassader og konsulater i lande som Libanon, Syrien og Iran blev angrebet og stukket i brand af vrede muslimer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce