Kovending. »Skal man gøre en skade god, må man tage lidt på sig. Og så gider jeg ikke høre mere fra højrefløjen om, at det kun er tomme undskyldninger«, siger Ahmed Akkari, der er klar til at gå på arabisk tv.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

Kovending. »Skal man gøre en skade god, må man tage lidt på sig. Og så gider jeg ikke høre mere fra højrefløjen om, at det kun er tomme undskyldninger«, siger Ahmed Akkari, der er klar til at gå på arabisk tv.

Danmark

Foghs tidligere rådgiver vil hjælpe Akkari med arabisk tv-optræden

Ahmed Akkari er klar til at fortælle om sin nye erkendelse på Al-Jazeera.

Danmark

Den kontroversielle tidligere imam, Ahmed Akkari, der de seneste dage har taget afstand fra sin rolle under Muhammed-krisen, må fortælle den arabiske verden om sin nye erkendelse.

Det siger kommunikationsrådgiver Michael Ulveman, der var rådgiver for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen under Muhammed-krisen i 2006.

Ulveman tilbyder endda på Facebook at hjælpe Akkari med at få et interview i stand med den arabiske tv-station Al-Jazeera.

»Jeg synes Ahmed Akkari skal gå på Al-Jazeera og fortælle den arabiske verden om hans nye erkendelse. Det vil have reel værdi for Danmark og for ytringsfriheden. Samt overbevise mange af os om dybden og rækkevidden i hans nyorientering. Tilbyder min assistance til at pitche interviewet, om nødvendigt. Gratis endda«, skriver Ulveman på sin Facebook-profil.

LÆS OGSÅ

Ahmed Akkari har den seneste uge optrådt i stort set samtlige danske nyhedsmedier med sin personlige udviklingshistorie og nye erkendelse af, at det var helt i orden, at Jyllands-Posten bragte satiretegningerne af profeten Muhammed i 2005.

Dengang var Akkari et fremtrædende medlem af Islamisk Trossamfund, og han var talsmand for den delegation, der tog til Mellemøsten for at gøre opmærksom på Muhammed-tegningerne. Efterfølgende var der i flere mellemøstlige lande omfattende demonstrationer, flagafbrændinger og boykot af danske varer.

»Det er ikke så interessant, at han i dag fortæller os i Danmark, at demokrati og ytringsfrihed er vigtigt. Det er meget mere interessant, hvis han fortæller det til dem, der bekæmper demokrati og ytringsfrihed. Det er derfor jeg har skrevet den opdatering«, siger Michael Ulveman til politiken.dk.

Du skriver, at det skal overbevise dig om »dybden og rækkevidden« i hans nye erkendelse. Tror du ikke rigtigt på ham?

»Jeg synes, tvivlen skal komme ham til gode, og jeg har meget sympati for det, han gør. Men jeg tror, der er mange, der ikke er overbevist om rækkevidden i det. Men i det øjeblik han stiller sig op over for alle dem, som han i sin tid opildnede til at hade Danmark, og fortæller dem, at han tog fejl, så er det et meget modigt træk, som jeg vil have den dybeste respekt for«, siger Michael Ulveman.

»Det her er en ny erkendelse«

Akkari tager i dag imod udfordringen fra Michael Ulveman og er klar til at gå på Al Jazeera.

»Jeg siger tak for tilbuddet om assistance til at få interviewet i stand. Jeg er klar, hvis Al Jazeera vil give mig sendetid«, siger Akkari til politiken.dk.

Så du er klar til at tage afstand fra din rolle i Muhammed-krisen over for hele den arabiske verden?

»Fuldstændig. Både på Al Jazeera og andre kanaler«.

Fuld respekt for det. Han er velkommen til at ringe.

Frygter du ikke for konsekvenserne?

»Skal man gøre en skade god, må man tage lidt på sig. Og så gider jeg ikke høre mere fra højrefløjen om, at det kun er tomme undskyldninger. Det her er en ny erkendelse, og den skal man følge til ende«, siger Akkari.

LÆS OGSÅ

Ulveman mener, at du skal overbevise ham om »dybden og rækkevidden« i den nye erkendelse. Fornemmer du, at der er mange der ikke tror, at du mener din nye erkendelse oprigtigt?

»Ja, selvfølgelig gør de ikke det. Jeg er blevet svinet ordentligt til igennem tiderne, og det er ikke underligt, at de i dag sidder med deres tvivl. Men ens handlinger skal gøre en god, så fint nok«, siger Akkari.

Ulveman opfordrer nu Akkari til at rette henvendelse til ham med henblik på at få interviewet i stand.

»Fuld respekt for det. Han er velkommen til at ringe. Der skal i hvert fald ikke være nogle praktiske undskyldninger for ikke at gøre det«, siger Ulveman, da politiken.dk fortæller ham, at Akkari tager imod hans tilbud om gratis assistance.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce