VM. Hjemløselandsholdet for mænd og kvinder 2013.
Foto: Ombold

VM. Hjemløselandsholdet for mænd og kvinder 2013.

Danmark

Hjemløse kvinder deltager for første gang ved VM i fodbold

VM i hjemløsefodbold begynder officielt i dag.

Danmark

Hjemløse, danske kvinder skal også have lov at sparke til en fodbold ved VM. Det får de nu lejlighed til i den 11. udgave af ’Homeless World Cup 2013', som officielt begynder i dag og strækker sig frem til 18. august i byen Poznan i Polen.

Det er første gang, at kvindelandsholdet i hjemløsefodbold stiller op til VM, hvorimod herrelandsholdet deltager for 8. gang. Landsholdene tog i går med flyet til Polen. Ved ankomst vil de hjemløse indlogere sig på 2-3 mandsværelser på et universitet, der ligger tæt på de fodboldbaner, hvor slagene skal slås.

De danske hjemløselandshold er blandt 55 tilmeldte nationer og skal blandt andet op mod modstandere som Sverige, England og USA.

Når kvinderne tager en landsholdstrøje over hovedet, oplever de en kæmpe stolthed over at repræsentere deres land.

Udvælgelsen af hjemløselandsholdsspillere Organisationen Ombold udtager hvert år landsholdsspillerne. Det gør de blandt de 1.300 hjemløse, der deltager i gadefodboldsstævner, som organisationen selv arrangerer.

Der er udtaget otte spillere på hvert af landsholdene, som normalt spiller hjemløsefodbold i tilknytning til væresteder, misbrugscentre og herberger. Deltagerne skal opfylde visse kriterier.

»Landsholdspillerne skal enten have været hjemløs inden for det seneste år eller have været i behandling for misbrug inden for de seneste to år«, fortæller Frank Brodde, som er cheftræner for de danske landshold.

Viljen til hjemløsefodbold er stor
Det er populært at spille hjemløsefodbold. Så populært, at Ombold må sige nej til hold, der ønsker at deltage i de landsdækkende stævner.

»For andet år i træk er antallet af deltagende øget markant, og vi oplever, at vi må sige nej til hjemløse og udsatte, der vil være med. Det har vi aldrig prøvet før«, siger Martin Pedersen, sekretariatsleder hos Ombold.

Det øgede deltagerantal skyldes ifølge Martin Pedersen, at organisationen de senere år har arbejdet hårdt for at få værestederne for hjemløse og udsatte til at få flere spillere på asfalt. Det har de blandt andet gjort ved at tilbyde gratis træning i lokalområderne.

,

Fodbold får liv i hjemløse

Erhvervsfonden ’Bikubenfonden’ donerer 300.000 kroner til Ombold. Pengene gør det ikke kun muligt for kvindelandsholdet at deltage ved VM, men også at få de særligt udsatte kvinder ind i en positiv udvikling.

»Når kvinderne tager en landsholdstrøje over hovedet, oplever de en kæmpe stolthed over at repræsentere deres land. Flere begynder at træne regelmæssigt, lever sundere, og de nedsætter deres stofforbrug. De bakker hinanden op og bibeholder den gode udvikling, de er inde i«, siger Martin Pedersen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden