Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Højesteret godkender udsmidning af familie med kriminelle børn

Højesteret bakker op om Vestre Landsret i kontroversiel boligsag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var helt efter lov og regler, da Brabrand Boligforening besluttede at smide to familier ud af deres hjem i Gellerup ved Aarhus på grund af deres børns kriminalitet.

Det er resultatet af en dom ved Højesteret i dag middag, hvor de to familiers advokat ellers mente, at opsigelsen af lejemålene i Gellerup var i strid med menneskerettighederne. De garanterer blandt andet borgernes ret til et familieliv.

Satte ild til børnehave Det var i 2008, at nogle unge satte ild til børnehaven Viben i Gellerupparken, og institutionen brændte ned til grunden.

Seks unge fra lokalområdet blev dømt for kriminaliteten, og Brabrand Boligforening besluttede derefter at give familierne det røde kort.

Men to familier protesterede, og det er disse sager, som Højesteret nu har taget stilling til.

Protest blev afvist
Tidligere i forløbet er familiers protest blevet afvist. Hverken byretten eller Vestre Landsret har givet familierne medhold.

Udsmidning af familier, hvis børn gør sig skyldige i kriminalitet i et boligområde, bruges dog sjældent af boligselskaberne.

Den megen omtale i medierne af risikoen for opsigelse har i sig selv haft en gavnlig virkning, mener direktøren i Brabrand Boligforening.

»Det har en effekt på den måde, at vores beboere er opmærksomme på, at det kan få den konsekvens, hvis ens børn ikke opfører sig ordentligt«, sagde direktør Torben Overgaard tidligere.

»Familierne er blevet langt mere åbne over for at søge en varig løsning på de problemer«, der er, lød det.

Direktøren tilføjer, at redskabet ikke bør bruges, før der har været gjort forsøg på at imødegå børns og unges farlige eller uhensigtsmæssige optræden i lokalområdet.

Skudepisoder i Værebro

På det seneste har DAB i Værebro alligevel brugt muligheden efter farlige skudepisoder.

En håndfuld familier er blevet opsagt med henvisning til, at børn og unge er blevet afsløret i at have deltaget i skyderierne i boligområdet.

Brabrand Boligforening havde ret til at smide to familier ud af deres hjem ved Aarhus på grund af deres børns kriminalitet, fastslår dom i Højesteret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden