Udsmidning. Skoleder fra Lykkeskolen i Braband var allerede uenig i Ahmed Akkaris radikale holdninger og tankegang for ti år siden, hvorfor han smed ham ud af skolen. I dag er han stadig ikke enig med den tidligere imam.
Foto: Eva Hartvig (arkiv)/Jyllands Posten

Udsmidning. Skoleder fra Lykkeskolen i Braband var allerede uenig i Ahmed Akkaris radikale holdninger og tankegang for ti år siden, hvorfor han smed ham ud af skolen. I dag er han stadig ikke enig med den tidligere imam.

Danmark

Skoleleder: »Akkari burde undskylde over for alle muslimer«

Akkaris tidligere arbejdsgiver reagerer på indgreb mod islamiske friskoler.

Danmark

»Han burde undskylde over for alle muslimer«.

Sådan lyder udmeldingen fra skoleleder Ahmad Moussa på den århusianske friskole Lykkeskolen i Brabrand til den tidligere imam og hovedperson under Muhammedkrisen, Ahmed Akkari.

Skolelederen reagerer på den kronik, som Akkari - der selv er tidligere lærervikar på skolen - har skrevet i Politiken i dag. Her opfordrer han til et indgreb på Det Islamiske Trossamfund samt islamiske foreninger og muslimske friskoler, som han mener inficerer unge menneskers sind.

»Han udtrykker en radikal holdning på vegne af alle muslimer, som vi ikke deler med ham. Det er nogle holdninger, han alene står for. Akkari burde give en undskyldning til almindelige muslimer, fordi han har talt på vegne af dem«, siger Ahmad Moussa.

Skoleleder smed ham ud Ahmad Moussa var netop den skoleleder, som for 10 år siden smed Ahmed Akkari ud som lærervikar fra Lykkeskolen, fordi han ikke kunne forene sig med hans holdninger eller hans radikale tilgang til verden.

»Vi kunne ikke lide hans holdninger og opførsel dengang, og vi kan ikke lide den nu, når han udmelder had til andre«, siger den tidligere arbejdsgiver og forklarer:

»Jeg er uenig med hans tankegang. Jeg rejste en sag mod ham, fordi jeg ikke kunne forene mig med hans holdninger, dengang han var imam. Det kan jeg stadig ikke«, siger skolelederen. Ifølge skolelederen får Akkaris radikale udmelding konsekvenser for alle muslimer i Danmark samt muslimernes samlede stemme, som bliver misbrugt.

»Han tænker ikke på, at andre muslimer har et liv her i Danmark. Det kan skabe usikkerhed blandt muslimer, at han hopper til den ene og anden siden og kommer med så radikale udmeldinger på vegne af alle muslimer«, siger skoleleder Ahmad Moussa.

»Vi kunne ikke lide hans holdninger og opførsel dengang, og vi kan ikke lide den nu, når han udmelder had til andre«

Ahmed Akkari var en af de imamer, der i december 2005 rejste rundt i Mellemøsten i protest mod tegningerne af profeten Muhammed i Jyllands-Posten, og betragtes som en af de afgørende årsager til, at Muhammed-krisen eskalerede med afbrændinger af flag og danske ambassader.

Nu har den tidligere imam skiftet mening og vendt sit tidligere miljø ryggen, og det overrasker ikke hans tidligere skoleleder Ahmad Moussa.

»Han har altid gerne ville skabe fjender. Jeg synes, det er en fejl, han har som person, at han vil være så radikal. Han skal hele tiden stille sig som modpart og skifter hele tiden holdninger. Han burde finde sig nogle værdier og et fast standpunkt, han kan holde sig til uden at skabe fjender og angribe andre grupper«, siger Ahmad Moussa.

Ingen konsekvenser for Lykkeskolen

Selvom Ahmed Akkari opfordrer de muslimske friskoler til at stramme reglerne for muslimske skoler og foreninger i landet, så får det ingen konsekvenser for Lykkeskolen, hvor de stadig vil værne om ytringsfriheden.

»Ytringsfriheden er en undervisningsopgave på skolen, som vi vil sikre til vores elever. Skolen er mere stolt over, at have taget en afstand fra ham dengang og smide ham ud. Vi tager også afstand fra ham nu«, siger Ahmad Moussa.

LÆS OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce