DEBATMØDE. Ahmed Akkari slår ud med armene under sit foredrag i Kolding Bibliotek.
Foto: BONNERUP CLAUS

DEBATMØDE. Ahmed Akkari slår ud med armene under sit foredrag i Kolding Bibliotek.

Danmark

Akkari: Der skal holdes øje med islamisterne

Den tidligere imam og muhammedtegning-modstander advarer nu mod yderligtgående muslimske organisationer.

Danmark

Ahmed Akkari vil have en langt tættere overvågning af de islamistiske foreninger i Danmark.

Det erklærede den forhenværende imam, der blev kendt for sin aktive indsats for at få de muslimske lande til at aktionere mod Danmark efter offentliggørelsen af muhammedtegningerne i Jyllands-Posten i 2006.

Under et debatmøde på Kolding Bibliotek advokerede han blandt andet for at holde langt bedre øje med de islamistiske foreninger.

»Det er forbrydelsen mod individets frie ret til at tænke anderledes, der skal stoppes«, sagde Akkari til de godt 150 fremmødte.

LÆS ARTIKEL

Han talte dunder mod »folk, der vil pådutte andre deres livsformer« og understregede vigtigheden i at kunne gennemskue, hvad der foregår i de islamistiske miljøer.

»Disse foreninger må ikke have lov til at leve i isolation. De islamistiske miljøer er få, men de har en stærk kraft«, advarer Akkari.

Kritikken gælder islamister - ikke almindelige muslimer

Den tidligere fremtrædende muslim, som var talsmand for den delegation, der tog til Mellemøsten for at gøre opmærksom på Muhammedtegningerne, satte en streg under, at hans kritik særligt retter sig mod islamister og ikke muslimer generelt.

Akkari var en af frontpersonerne i trossamfundet og talsperson for delegationen, men ikke talsperson for trossamfundet.

Denne pointe måtte Akkari flere gange gentage over for udspørgere med muslimsk baggrund i salen, der konfronterede dansklibaneseren med de fordomme, danske muslimer blev mødt med under muhammedkrisen - fordomme, som Akkari i høj grad var med til at nære med sin rundrejse i Mellemøsten i 2005.

Mødet var et tilløbsstykke: Op mod halvanden hundrede mennesker havde fundet vej til Kolding Bibliotek for at høre fra en af fortalerne for aktioner mod Danmark under muhammedkrisen.

------

Rettelse: Det fremgik af en tidligere version, at Amhed Akkari har været talsmand for Islamisk Trossamfund. Det er ikke tilfældet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce