omvendt. Ahmed Akkari var en af nøglepersonerne under Muhammed-krisen i 2005-2006, hvor han krævede, at regeringen sagde undskyld for tegningerne. Nu har han vendt sit tidligere miljø ryggen.
Foto: JOACHIM ADRIAN

omvendt. Ahmed Akkari var en af nøglepersonerne under Muhammed-krisen i 2005-2006, hvor han krævede, at regeringen sagde undskyld for tegningerne. Nu har han vendt sit tidligere miljø ryggen.

Danmark

Den frafaldne imam Akkari: Indgreb mod Islamiske foreninger og friskoler

Islamismen inficerer unge menneskers sind, advarer Ahmed Akkari i Kroniken.

Danmark

Islamisk Trossamfund, islamiske foreninger og muslimske privatskoler udgør med indoktrinering af muslimske børn en så stor trussel mod det danske samfund, at politikerne bør stramme reglerne for foreningerne og skolerne.

Indgrebet skal presse den stramme Koran-baserede fortolkning af islam i baggrunden til fordel for en mere moderne forståelse, så undervisning, lejrskoler og andre aktiviteter tilnærmer sig den måde, det øvrige samfund opfatter almindelig dannelse på.

Det er budskabet fra den tidligere imam og hovedperson i Muhammed-konflikten, Ahmed Akkari, i Kroniken i Politiken i dag.

Skærpet opsyn med undervisere i religion Der skal »ske en ændring i den måde, islamiske trossamfund og islamisk foreningsliv får lov til at blive drevet på. Der må kunne stilles krav fra kommunal side om aktiviteter, der sikrer en tilnærmelse til samfundets øvrige dannelsesgrundlag«, skriver Ahmed Akkari og fortsætter med at understrege, at et indgreb skal rette sig direkte mod underviserne på friskolerne:

»Desuden skal der ske en nærmere inspektion med de muslimske privatskoler. Der skal stilles krav til undervisning, input og metoder, samværskultur på skolerne og ikke mindst til en række humanistiske og kreative fag som musik- og religionsundervisningen. Dertil skal der ske skærpet opsyn med, hvem der har ansvaret for religions- og modersmålsundervisningen, for det er tit folk med baggrund i indoktrinering og islamisk mission, som får lov at stå med opgaverne«.

Ahmed Akkari var en af de imamer, der i december 2005 rejste rundt i Mellemøsten i protest mod tegningerne af profeten Muhammed, der blev trykt i Morgenavisen Jyllands-Posten. Han fordømte tegningerne, lagde pres på den danske regering og krævede, at den undskyldte for tegningerne på Danmarks vegne. Rundrejsen betragtes som en af de afgørende årsager til, at Muhammed-krisen eskalerede med afbrænding af danske ambassader, da Akkari ifølge kritikere lagde Danmark for had.

Advarer mod de islamistiske miljøer
Men for tre uger siden erklærede Ahmed Akkari, at han ikke længere er imam i danske muslimske miljøer, og at han fortrød rundrejsen. Samtidig advarede han mod de islamistiske mijøer i Danmark. Akkari mødtes siden med tegneren Kurt Westergaard, der har levet under PET's beskyttelse i årevis efter at have tegnet profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

I aften taler Akkari for sine tidligere indædte modstandere i Trykkefrihedsselskabet, der har inviteret ham på besøg under overskriften: »En eks-islamist taler ud«.

I Kroniken fortæller Ahmed Akkari historien om, hvordan han som ung mand i Aalborg blev hvervet af sin nabo og af personer fra den lokale moske.

»Det var tanken om det ideelle liv, det ideelle samfund, frelsen fra ondskab og kontakten med den absolutte magt (Gud), der gradvist, men sikkert fik mig til at acceptere påvirkningerne fra det blandede islamistiske miljø i foreningen«, skriver Akkari i Kroniken, hvor han gør rede for, hvordan han i årene efter Muhammed-krisen langsomt fik et andet syn på den islamisme, han selv som imam og offentlig person har været eksponent for.

Islamismens »indtog i Vesten« har ifølge Akkari følgende konsekvens:

Akkari: Unges sind bliver inficeret af islamisme

»I Danmark er islamismen med til at inficere unges sind, ligesom det skete for mig. Dybt påvirket af kulturen fra oprindelseslandet er den islamiske indoktrinering og skoling, som finder sted, så unuanceret, at der skal findes alternative løsninger, så unge mennesker ikke ender med at stå og se på verden på en måde, der slet ikke svarer til virkeligheden«.

I et interview med politiken.dk beskriver Ahmed Akkari forskellen på islamisk indoktrinering i friskoler og på at modtage undervisning i den danske folkeskole på følgende måde:

»Det svarer til at skifte fra en skole i middelalderen til en skole i en moderne tid«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce