Dialog. De gamle modstandere er nu enige, viste det sig, da Ahmed Akkari her til aften mødtes med Lars Hedegeaard i Trykkefrihedsselskabet.
Foto: KENNETH MEYER

Dialog. De gamle modstandere er nu enige, viste det sig, da Ahmed Akkari her til aften mødtes med Lars Hedegeaard i Trykkefrihedsselskabet.

Danmark

Hedegaard til Akkari i Trykkefrihedsselskabet: »Vi bærer ikke nag«

Akkari, Winkel Holm og Hedegaard ankom sammen til Trykkefrihedsselskabet.

Danmark

Det var en umage trio, der her til aften mødte op til møde i Trykkefrihedsselskabet i Vartov i København.

Katrine Winkel Holm, Lars Hedegaard og Ahamed Akkari.

Den sidste person tidligere ærkemodstander af de to første, som under Muhammedkrisen var krasse kritikere af den nu omvendte tidligere imam.

»Vi støtter enhver, der går ind for ytringsfrihed, og vi bærer ikke nag. Går man ind for ytringsfriheden, er man velkommen her«, siger Lars Hedegaard, der er formand for selskabet, men for tiden på orlov.

»Hvis man ikke har lov til at fortryde, så er der ikke håb for nogen af os«, siger han om Akkari, der var på rundtur i Mellemøsten under Muhammedkrisen, hvor han opildnede til had mod Danmark. En opførsel, han i dag tager stærkt afstand fra.

Spiste middag med Akkari inden mødet
»Jeg blev inviteret af Katrine Winkel Holm, og syntes det var en god ide. Nogen her har været meget kritiske over for mig, og jeg synes, der er behov for snakken«, siger Akkari, som inden arrangementet havde spist middag med Hedegaard og Winkel Holm.

Skal du sige undskyld?

»Jeg har givet undskyldninger til dem, jeg skylder. Hvis der er andre der mener, de skal have en, må de melde sig«, siger Ahmed Akkari.

Katrine Winkel Holm, Trykkefrihedsselskabets konstituerede formand, siger, at hun håber at blive klogere på, hvad Akkari står for under mødet.

»Det er en mulighed for at få et personligt indtryk af, hvem han er. Et personligt indtryk er vigtigt«.

»Og så kan vi stille alle de spørgsmål, som hele affæren (Muhammedkrisen og Akkaris senere afstandtagen fra sine tidligere holdninger, red.) har rejst«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce