Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Konservative vil forbedre hjemkomsten for soldater

Soldater skal have hjælp fra ét sted ved hjemkomsten, siger De Konservatives forsvarsordfører Lene Espersen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjemvendte soldater, som får problemer, skal kun henvende sig ét sted for at få offentlig hjælp.

Det siger de konservatives forsvarsordfører, Lene Espersen, som i dag på flagdagen for Danmarks udsendte taler på Rådhuspladsen i København til hold 15, der var det sidste hold kampsoldater i Helmand-provinsen i Afghanistan.

»Jeg vil sige dem dybfølt tak. De har ydet en fantastisk præstation og sat livet på spil for vores skyld. Det er også vigtigt i talen at fremhæve, at vi skal gøre mere for vore veteraner. Dels skal de sikres en ordentlig behandling, hvis de har brug for hjælp, når de kommer hjem. Dels foreslår vi, at flere soldater får en medalje - også de, der var udsendt før 2009, så de får en påskønnelse for dét arbejde, de har gjort«, siger Lene Espersen.

For 30-40 millioner kroner medaljer

De fleste soldater vender hjem uden sår på sjæl eller krop. Mindretallet med psykiske problemer har ikke fået tilbudt den hjælp, de har brug for. Soldaterne kastes rundt mellem forskellige myndigheder, mener hun.

»Det kan både være hjælp til at finde en bolig, psykologhjælp, anerkendelse af, at de har brug for en arbejdsskadeerstatning og mange andre emner«, siger Lene Espersen.

Samtidig skal alle udsendte soldater have en fortjenstmedalje, også de, som tjente i Eksjugoslavien og Irak. Mange af disse soldater har henvendt sig til hende for at høre, om de også kan modtage medaljen, forklarer forsvarsordføreren.

»De, der var udsendt til Eksjugoslavien, kan ikke forstå, at de ikke får den samme medalje, som de, der har fået den de sidste par år. Det koster mange penge at lave disse medaljer. Et skøn er 30-40 millioner kroner«, siger Lene Espersen.

Derfor har de Konservative afsat 50 millioner kroner på partiets finanslovforslag til formålet, forklarer hun.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden