Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anklage. Skattedirektør Erling Andersen retter det hårde skyts mod tidligere departementschef Peter Loft. - Foto:
Foto: Jens Dresling

Anklage. Skattedirektør Erling Andersen retter det hårde skyts mod tidligere departementschef Peter Loft. - Foto:

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skattedirektør: Peter Loft vidste, han var gået over stregen

»Ombudsmandens medarbejders pegefinger ville naturligt falde på det«, hvis Lofts navn stod i aktliste.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Departementschef i Skatteministeriet Peter Loft var selv klar over, at han var gået ud over sine beføjelser i Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Loft havde blandet sig i sagsbehandlingen, hvilket han ikke burde. Derfor var han også nervøs for, at hans navn ville fremgå af en aktliste, som skulle udleveres til Folketingets Ombudsmand.

»Det var et problem for departementschefen, hvis der var noget, der stod Peter Loft på, for så ville Ombudsmandens medarbejders pegefinger naturligt falde på det«, siger Erling Andersen.

Vidste ikke, om det var teknisk muligt Peter Loft havde i flere omgange blandet sig i sagsbehandlingen af skattesagen, blandt andet ved at skrive de berømte linjer, som står i faktaboksen i højre side. Linjerne skulle ifølge skattedirektør Erling Andersen, der er i vidneskranken i dag, rette pressens øjne mod et rygte om, at Stephen Kinnock var homo- eller biseksuel.

DIREKTE

Derfor, forklarer Andersen, ville Loft have sit navn fjernet fra aktlisten.

»Peter holdt fast i diskussionen om, om ikke det her kunne fjernes. Jeg sagde, at det troede jeg ikke var teknisk muligt, og så blev det til, at jeg skulle gå hjem og undersøge det. Og med hensyn til de fem møder lyttede jeg mig til, at det ikke måtte fremgå, at han havde været i nærheden af sagsbehandlingen«, siger Erling Andersen.

Jeg vil dog godt afvise, at jeg har foretaget et coverup, som det blev udlagt i dag. Jeg har ikke gjort noget forkert i selve skattesagen, og derfor har jeg heller ikke noget at dække over

Vidste godt, at han gik over stregen

Ifølge Andersen var det bevis på, at Peter Loft selv var klar over, at han var gået over stregen i sin indblanding i sagen.

»På det tidspunkt står det klart for mig, at Peter godt ved, at han har været for langt fremme her. Ellers var der jo ikke noget i vejen med, at Ombudsmanden fik det her«, siger Andersen.

Før dagens afhøring udtalte Peter Loft sig til Politiken på baggrund af gårsdagens oplysninger i Skattesagskommissionen. Her afviser han, at han har gjort noget for at slette sine spor:

»Jeg vil dog godt afvise, at jeg har foretaget et coverup, som det blev udlagt i dag. Jeg har ikke gjort noget forkert i selve skattesagen, og derfor har jeg heller ikke noget at dække over«, siger han og fortæller, at han ikke har andet at sige, inden han skal genafhøres i Skattesagskommissionen 24. september.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden